Tråkig tisdag






Vackert spel på himlen från ballongen ikväll!


Har gjort något vettigt en liten stund idag iaf... Imorgon blir det lite till!

God natt
❤️


Ensamturista

Skrymslen och vrår kring Kalmar slott

























...såklart en liten glass (faktiskt bara en kula) och middag i Färjestaden också... Men då fick jag iaf lite sällskap :0)




Därefter dans i gott sällskap och det behövdes verkligen! Skönt att terminen drar igång snart igen, även om schemat inte funkar så bra för mig just nu... Men lite dans blir det iaf! En kurs är trots allt mycket bättre än ingen dans alls ;0)



Typ resultat

Helt färdigt är det inte, snåltanten hade visst varit framme och sparat in på ett paket skruv så fyra plankor återstår att fixas. Enligt planen skulle det räcka precis men så går det ju sällan helt enligt plan...

Hur eller hur så har det blivit en väldigt stor förändring här på tomten idag!

Börje vår fantastiska världsbästa klippa till granne har hjälpt oss och Farmor ville som tur var vara barnvakt så det har flutit på lite extra bra idag och Wilma har haft det lite extra bra :D 












❤️❤️❤️

Tar ut en liten del av lyckan i förskott ;0)

❤️❤️❤️

Semesterkväll



Ett par timmar måla plankor och sen var den staket-fasen över, det var vääääldigt skönt! Tina höll mig sällskap och varierade med att leka med Wilma. Sen blev vi bjudna på galet god mat hemma hos svärmor i sällskap av Sukke och Hans som var på omvägar mot Eksjö.

Laddat inför uppskruvning


Sen smet David mot Västervik för lite roligare äventyr med kollegorna och vi tjejer åkte till stugan i Ävrö för lite avkoppling. Ja dvs så mycket avkoppling det kan bli i sällskap av en tvååring med något skeva sovtider under dagens lopp.


























Tina var ungefär lika trött som Wilma medan jag piggnade till när det plötsligt blev tyst och ingen ständigt pockade på min uppmärksamhet. Men efter lite plock var det skönt att krypa ner och ladda inför morgondagen.

❤️

Hemmajobb













Måste ju bara säga att inte bara Wilma utan även hundarna sköter sig väldigt bra ;0)

Planen är att skruva upp plankorna på söndag, då har vi bokat vår supergranne Börje som är med och fixar lite. Idag har vi målat för fulla muggar och jag känner mig duktigt sliten nu.

Imorgon ska vi måla resten så allt är klart inför söndag. Längtar efter att få färdigt staketet!

❤️


Slit å släp

När gästerna åkt var det slut på semestrandet och dags att ta tag i sysslorna igen. Härligt faktiskt när det händer lite :0)

Sista stolpen, den som trillat omkull ska förhoppningsvis stå kvar ett tag till nu...

Grovbetong och lite färg hoppas vi gör susen!

Allt som ska behållas är nu målat.





Och allt nytt är uppmätt och sågat, hoppas nu att det passar när vi sätter upp det ;0)

Men det nya ska såklart målas också så än är det mycket kvar att göra!

Wilma har varit alldeles fantastisk på att hjälpa till, väldigt tålmodig och målar och leker omkring oss när vi jobbar. Det har funkat över förhoppningarna till och med ;0)

Det är viktigt att smörja in sig om man vill hålla sig baby-len :P

Natti natt på er
❤️


Ävrö

Fantastiskt vilka fina dagar vi har haft. Igår spenderades större delen ute på vackra Ävrö.



















Vackra Aldors Hus

Tur med vädret!




(Man kan ju inte ha tur i allt ;0))
Wilma däremot, hon hade tur men sen somnade hon middagslur...







Avslutade med pizza i Figeholm!

❤️❤️❤️

F-n vad jag vill att ni ska komma tillbaka!!!

❤️❤️❤️

Kalmar & Öland











Gårdagens besök på Kalmar slott och i Färjestaden på Öland
❤️

Soliga dagar




















Japp igår kom de :0) Mamma, Mormor och Morfar! Helt underbart att ha dem här. Mest så äter vi en massa gott, igår hemma i huset och idag på Öland. På väg till Färjestaden besökte vi först Kalmar slott en liten vända. 

Den "riktiga" kameran var för en gångs skull med så ni ska få nån bild från den sen också, när jag laddat över dem. 

Det blev faktiskt lite jobb gjort på staketet också! När mormor och morfar åkte vidare till stugan var mamma barnvakt, David stålborstade sista delen och jag påbörjade målning i andra änden. 

Just nu, tv-soffan!

Kram på er

Kisseri kisserA

I kvällssolen avnjöt vi en alldeles vanlig (kanske för vanlig) kvällsmat, nämligen smörgåsrulle med ost... Men även kanelknäcke med ost. Detta ihop med skönsång från underbara Wilma och i sällskap av hundar och en potta kiss. 

Hade det inte varit för ATG Wilma var övertrött då middagsluren hoppats över tidigare på dagen så hade jag kunnat kalla denna stund fantastisk men den slutade snarare i totalt kaos.


Till och med hundarna kom in och undrade vad som hände när skönsången byttes ut mot klagotjut och skrik och panik... Raka vägen i säng fick det bli och ännu mer ylande därtill. Men det är inte lätt när det är svårt! Det ska gudarna veta!

Ja förutom att pottan används flitigt så går det bra att kissa på blommorna också... även på toaletten fortfarande, skönt med lite olika alternativ!

Wilma laddar lite inför 40-års Kalas hos Nanna. Där bjöds det på tårta, saft och chips. Mamman fick dubbla portioner tårta när lilltösa  bestämt sig för att det var chipsskålen som gällde. Och att känna på alla fina blommor och ballonger. När hon väl vaknat till liv så gjorde hon det ordentligt!

Ett försök att vara lite kalasfin...

Tillbaka i brillorna, har vilat ögonen från linser nu under förkylningen... Föredrar dock linser även om jag ser något bättre med glasögon.

Väl hemma blev det återigen kvällsmat i solen på balkongen men idag i lite lugnare sällskap av endast hundarna... De andra satt fast i fotbollstv:n (ja David iaf och Wilma i sin kära pappa som hon inte sett på flera timmar ;0)) 

Sen tog vi ett gemensamt tag i staketet och borstade för glatta livet! Härligt att man kan hjälpas åt lite ibland, speciellt på tunga evighetsjobb...

Nu ska jag ladda inför morgondagen!

Då får vi finbesök igen :0)
❤️

Lite på G


Altanen oljas:







Staketet fräschas upp och byggs på... Eller ja just nu röjs det upp så vi kommer åt att fixa till det och stålborstningen är återupptagen!


Här var det helt igenvuxet för ett par dagar sedan...




Här fantiserar jag om en grind i framtiden, och en mindre livsfarlig slänt in på tomten.

Lååångt är det! Tar sin lilla tid!

Skönt att jag orkar jobba lite mer igen, hopp finns att vi ska bli klara innan semestern är slut! 

Jag lämnar förstås inga garantier
😉


Fredags"mys"

Ytterligare lite piggare idag, dvs äntligen har något blivit gjort. Började med sovmorgon, frukost ute i solen och en dusch sen fick vi hjälp av vår underbara granne att hämta brädor till staketet. Så tog vi en lunchbuffé på stan efter att ha lämnat tillbaka släpkärran. 

Hoppas att mormor stickade in lite AC i mössan...



Sen tackade vi av Börje (grannen), bar ner allt som stod på altanen och David smet till Kalmar med Benny för att besöka ett spelcafé för datanördar medan jag tog Wilma och hundarna i vagnen och tog den längsta kortpromenaden på länge... Ville bara lägga mig i diket och dö på fläcken, tröttare än tröttast. Wilma somnade dock inte så det blev till att bädda ner oss hemma istället.

Men!

Inte somnade jag för det inte! Näsan täppte igen och hostan blev för jobbig så det var bara att masa sig upp igen... 

Tänkte att det var lika bra att påbörja inoljning av altanen så där har jag hängt ett antal timmar. Fick lite hjälp av Wilma sen när hon vaknade :0)












Sen gick solen ner bakom träden och oljan i gamla burken tog slut, magen började kurra och soffan ropade efter sällskap. Och där sitter vi än ;0)

Imorgon siktar vi på att få färdigt altanen och jobba vidare med staketet!

God natt på er
❤️

Sjukstuga

Jag fullständigt avskyr att vara sjuk. Det allra värsta är väl min känsla av att vilja göra så mycket men samtidigt inte vilja göra ett skit. Det är superfint väder ute men ändå vill jag allra helst ligga inne på soffan, även fast jag redan tröttnat på den när jag varit sjuk i ungefär en timme.

Jag vill vara ute i luften och njuta av livet!

Jag ville sååå gärna vara med på Astrid Lindgrens Värld igår!

Jag vill så väldans gärna åka upp till Sthlm och hälsa på Fredrik och Kristina i helgen!

Jag vill äta varje måltid utomhus!

Jag vill stålborsta staketet så jag kan måla och skruva och måla ännu mer... Framför allt vill jag se resultatet!

Men min kropp vill bara sitta på soffan och glo och snyta sönder näsan tills den blir alldeles svullen och röd. Öronen vill helst inte höra någonting och magen är knappt sugen på mat.

Typiskt mig när jag är sjuk.
Typiskt mig att vara sjuk.

2015 = Förkylningens år

(Jag har iaf tvingat ut mig på en promenad, en stund på gräsmattan, två stunder i hängmattan och en stunds mattepluggande... Alldeles strax en promenad till)








Astrid Lindgrens Värld






❤️

Juno













Helgens charmigaste gäst fick agera fotomodell för en liten stund.

Vackra lilla Juno, (knappt) 8 mån gammal.

Och Wilma på ett litet hörn såklart ;0)

❤️❤️❤️

Mindre sol och mer dugg




Idag har förkylningen jag ignorerat någon dag gjort sig påmind och både jag och Wilma är på G att bli lite sjuka. Förhoppningsvis bara lite.

Och på tal om lite så borstade jag inte så mycket men däremot lite till på staketet... Många bäckar små ;0)

Besked om ytterligare plank är tyvärr uppskjutet till morgondagen men vi kör på och hoppas att det får någon form av lösning. 

Lite matte har jag även hunnit med efter att ha sovit middag med Wilma. Sen kom jag på att det är tisdag och drop-in hos veterinären i Mönsterås så där sitter jag och Abbe och väntar på årets vaccination. Sen blir det hem till soffan igen och förhoppningsvis ett par mattetal till innan natten är slagen.

Hoppas på att känna mig mirakulöst frisk imorgon när jag vaknar!

Oddsen är inte bra men ingenting är omöjligt...

❤️


Med solen lyser flitens lampa

Fick ett par bilder skickat till mig från tanternas besök, tänkte att jag bjuder på dem också.

Wilma plockar hallon

Tre nakenbadare, en hund som njuter och en hund som har ren och skär panik efter att av nån outgrundlig anledning fått för sig att hoppa i från bryggan.

Utan panik



Idag tog jag och Wilma mysfrukost i solen medan David rastade hundarna. 

Sen mätte jag upp hela staketlängan för nu ska det allt fixas lite. Det som står nu ska stålborstas och målas och även byggas på med flera plankor så det håller alla inne på tomten... Ja så småningom när resterande sidor fått staket/stängsel förstås. En sak i taget.

Det var inte alls så lätt som jag hoppades att hitta rätt virke men jag tror att vi funnit en lösning, imorgon får vi veta säkert.

Sen fick vi oplanerat besök av familjen Holmebrandt så det blev en skogstur med svamp(läs blåbärs)plockning, en koka ihop det lilla som finns hemma lunch och likadan fika på det... Men det blev både gott och trevligt trots avsaknad av kantareller! Barnen lekte väldigt bra med varandra idag.




Gästerna drog hemåt och jag for in och handlade stålborstar, penslar och rödfärg. Påbörjade sedan borstning och insåg att en planka har en väldans massa sidor! Huh Två sektioner, tre stolpar, fyra skrapsår, fem myggbett och en väldigt röd Sara senare gav jag upp för en hundpromenad, dusch och soffhäng istället! Bara 18 sektioner kvar innan målningen kan ta vid!


Just det, på morgonen lackade jag den turkosa stolen också så nu är den på plats :0) hopp finns att det en vacker dag blir färdigt på balkongen. 2 furu som ska bli vita kvar...



Nu är det sängdags så man förhoppningsvis orkar åstadkomma något imorgon också ;0)

God natt kramar på er
❤️




Utan palter

Den här helgen planerade jag att spendera i Lysekil men planerna blev ändrade och istället fick jag hit tre av tanterna från gymnasietiden, en bebis och en lillebror. Så det vanliga kaoset har hållit i sig och det var sjukt roligt att träffa dem igen. På något märkligt men väldigt härligt sätt lyckas liksom relationerna vara lika okomplicerade som då trots att så mycket har hänt sedan vi sågs sist.

Så vi har bubblat om lite gammalt och lite nytt, ätit gott, promenerat till och runt i Stensjöby och såklart badat näck mitt på ljusa dan... För det är sånt man gör när man inte har setts på länge!

David var med första dygnet men sen rymde han till Kalmar stadsfest istället.


Torill, Nora, bebis Juno, Wilma, jag, Denice och lillebror Fredrik. (David är fotograf)



















När alla utom Nora och bebis Juno lämnat oss kom Noras pappa förbi på en fika och tog dem sedan med sig norrut. Riktigt kul men en liten bonus-besökare... Minns tillbaka på våra obligatoriska restaurangbesök med plankstek. Nom nom.

Wilma deckade i soffan bara minuter efter att de sista gästerna lämnat.

Jag och Zlatan gick och hängde oss i trädgården istället...

Men jag kunde ju inte hänga där och lata mig hela resterande dagen så jag slipade och målade en till stol till balkongen. Imorgon ska den lackas och joina sina vänner här nedan. Då har jag bara två kvar sen :0) gött när det går framåt!


Sista dagen
























Stanna gärna lite längre ❤️




















Regnrusk halva dagen sa vädret men ibland är det väldigt trevligt att de har fel! En kanondag fick vi på hemmaplan.

Cicci och Lucas tvättade staketet mot källaren, Roine klippte stora gräsmattan, grannen klippte med röjsåg och högg lite med yxa åt oss, jag slipade färdigt på stolen och gav den lite trevligare färg, Elin och Wilma har mest busat runt och David sovit halva dagen efter sista nattpasset... Och så hämtade han Benny när han vaknade. Cicci och jag rymde en sväng till stan och sen klippte jag hennes hår och packade in både hennes och mitt i olja och citron, rena dunderkicken hoppas vi på... Får se imorgon om det blev så bra som jag hoppas. Tog inga för och efterbilder för bildbevis kan ju komma att användas emot en vid senare tillfälle ;0)

Nu blir det kväller och imorgon siktar vi mot Öland 
😃

Nu ni

























Lyskompis på kvällsrundan


Efter en sömnlös natt tillsammans med Wilma, ett inställt fm-Besök i Kristdala, lite stök och styr i huset kom äntligen familjen G på besök.

Nu ska vi ha ett par väldigt bra och kaotiska dagar
😃


❤️❤️❤️


Semesterdag 1

Dansar in semestern

Shoppar sängkläder

Ett av semesterns små projekt har iaf påbörjats. Tanken är att resterande stolar på balkongen ska få lite färg... och färgen är utlovad att levereras av systra mi imorgon!


Lilla hjälpredan




Idag har Wilma haft en liten otursdag med massa snubbel. Först i stentrappan ute i trädgården (därav fejset) sen två ggr på Maxi och en gång till i trädgården. 

För övrigt har hon babblat och sjungit  som vanligt ;0)

Vi har haft grannen över på lite fika och sen rensat avloppet då jag upptäckte att det stod och läckte.., Sen blev det soffan, chips och Wallander.

Det vackraste i mitt liv
❤️


Sista rycket nu, pepp pepp






Man hinner inte så mycket mellan nattpassen men idag laddade jag med tårtrester efter sovpass nr 1. Sen fixade jag i ordning lite inför middagsgäster från långväga håll. Den bruna fyrbenta Pondus var den enda som blev med på bild idag... Ja av gästerna då...

Fisk från marsöfiskaren idag också så det enda jag behövde laga till var potatis och en liten sallad, perfekt! Riktigt gott var det även idag :D sen smulade digestivekex, vaniljglass och blåbär till efterrätt. (Nyttig helg det här)

Nu ett sista nattpass och förhoppningsvis semester på det!

Natti natt
❤️

Tänker på dig min gamla vän


Dagens bästa

















❤️

Om

Min profilbild