Här och där

Några bilder från senaste dagarna. Besök på hemmaplan med två vändor till lilla stranden i Stensjöby. Det är så fantastiskt skönt att bada i sjöar!

Fredagen blev det istället Kalmar med shopping, middag på Kött & Bar sen en helkväll (och halv natt) på en underbart vacker terass i väldigt trevligt sällskap. Kul att träffa lite nya härliga människor också :0) ett par steg dans blev det ju förstås under kvällen också... Jag är ständigt på jakt efter nya latino-anhängare, tror det gick ganska bra på Ulricas terasshängarfest... Vi får se i höst...

Natten blev tidig morgon och efter ett par timmar sömn väckte Tina mig för att ses på frukost och hundrastning. Familjen Gustavsson var på G från Öland så jag och hundarna fick packa ihop oss och dra hemåt.

Fru G-Rastlös fick panik på gungbrädan som aldrig någonsin blir nedgrävd så det vara bara till att börja gräva! Jättedjupt kom den inte men jag ska förlänga den och piffa lite så kommer det bli kanonbra :D Kul att det alltid blir något litet projekt gjort när de dyker in, synd att de inte stannar hela veckan :P

Lillskrutt kom hem från David och Malmö också, precis lagom till nedsättning av gungbrädan så då fick vi lite extra muskler till hjälp, tur var nog det för jag hade väl trillat med ner i gropen annars!

❤️❤️❤️


Trädgårdsarbete

Kommer ni ihåg grindhålet jag visat?

...det här:

Idag har jag efter ett par vändor fyllt upp det med grus. Självklart gick det åt betydligt mer än vad jag kunde bedömma med mitt väldigt oslipade ögonmått. Hur eller hur så har jag nu en bra grund till slänt. Jord och gräs får vänta till framåt hösten när fröna har en lite större chans att gro.

Så har jag och min rastlösa granne röjsågat runt tomten också :D När Börje hjälper till då går det undan!

❤️❤️❤️


❤️ÖLAND❤️

Härlig dag på Öland med familjen Klant (eller hur var det nu?) Knaprade ett par panodil, tog ett gäng nässpray och snorade ner en handfull näsdukar men resan gick bra och dagen var riktigt lyckad med besök på Borgholms slott... Ja det efter en sväng till Borgholm då syster Cicci Klant(?!?) glömde bort att säga "s slott" efter Borgholm... Jaja dit kom vi iaf... Och efter lite mat i magen drog vi vidare till trollskogen för hund- och barnbad och en promenad i trevlig miljö. Perfekt hundsemesterdag :D

Avslutade med ett sent "äta Tina ur huset"-besök i Kalmar innan jag for vidare hemåt.
Dags att sova innan solen stiger upp igen ;0)

❤️❤️❤️

Fegis-Zlatan tycker att det är väldigt konstiga ljud från föngelsehålan... Läskiga åskljud... Skulle ju faktiskt kunna liknas vid skottljud!
En väldigt nöjd Lycas hittade upp till andra våningen

Helgen

De sista härliga dagarna för denna gången:

Lördagen bjöd på lite bonusbesök av fam Holmebrant för bus och fika och fam Klant... eller jag menar Gustavsson som i panik fick packa in sig i bilen och fara till stugan på Öland då de insåg att det visst var denna lördag och inte nästa som de bokat!?! Haha sjukt roliga!!!

Sen när gästerna åkt gav jag efter åt den envisa förkylningen som kämpat mot mig hela veckan. Blev inte mycket gjort förutom att alla säsonger av bron nu är sedda och jag verkligen längtar till nästa! En vända till Stensjöby med hundarna, behövde lite motivation för att ta mig ut så vi testade en ny mysig väg därute.

❤️❤️❤️


Äntligen torsdag

Frukost i morgonsolen... Vääääldigt varmt idag också! Bara att dra igång med gräsklippningen innan man smälte bort och sen lite städ och tvätt på det, ja det värsta iaf ;0) tur att Mami hjälpte till!

Vi tog en liten repris på gårdagen med lunch, bad och glass i Färjestaden och sen åkte vi till pippiteatern utanför Kalmar slott, den var så himla bra! Jag är väldigt glad att vi inte missade den, hade lite dålig koll på klockan när glassen drog åt sig all fokus efter badet! Efter gick iofs Wilma och saknade pippi, Tommy, Annika och poliserna väldans mycket men det tar jag som gott betyg. Elin som ritat så fin teckning till Pippi bangade ur i sista minuten och började gråta, Wilma tvekade men lämnade fram teckningen och fick en stor kram både av pippi, Tommy och Annika. Elin vågade sig fram till de två sistnämnda iaf... Nöjda och glada var de iaf :D och vi andra också!

Hem till hundarna och kort kvällsmys, inte så mycket ork kvar i någon av oss ;P

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️


Full rulle

Efterlängtad cykeltur!
Wilma har fått en överraskning av kusin Elin :D
Lek med Abbe som får det superMYSIGT!
Övar inför fredagens dans på bryggan i Kalmar
Anna tatueras, Wilma sover och vi andra försöker oss på kubb... Det går sådär...
Besök på Fallebo gård för att rasta av barnen
❤️❤️❤️
Många cykelturer blir det ;0)
Ibland lååång väntan på mat, tex här i Färjestan. Restaurangerna ska öppna och alla ska bestämma sig och komma överens, dessutom ska maten bli klar också ;0)
Badar ner maten så att glassen ska få plats...
Ett litet besök på Skälby gård på väg hem från Öland
Lugnt och skönt tänkte jag och la mig i hängmattan...
Hallonstopp
Kvällsdopp i Stensjöby. Jag Wilma och hundarna tog cykeln och de andra fick fuska och ta bilen. Jag skulle nog behöva ett gäng med gästcyklar tror jag!

Ja två dygn hinner man mycket på! Alex har nu dragit hemåt men vi andra hinner nog med lite till innan veckan är slut ❤️

Härlig sommarvecka på er alla 😘❤️


Klackarna i taket

Glass i Färjestan får väl symbolisera helgen för det var den enda bilden som blev tagen och det var precis som alltid sååå gott! Jag och Tina var på Öland och småshoppade lite... "Råkade" bli med en ny mugg, denna gången från paradisverkstan och ett par nya träningsbyxor till dansen.

Mest har det varit dans på agendan och hundarna har varit med hos Tina under helgen så ett antal promenader bland Kalmars helt sjuka mängder vildkaniner... De tar ju snart över hela staden, hundarna blir ju totalt odrägliga att gå med... Rätt skönt att vara på hemmaplan igen trots att man bor på landet och borde ha fler djur omkring sig.

Fin helg iaf :D Hoppas att ni också har haft det bra ❤️


Tur och retur

Dagstrip till Byxelkrok med strandhäng, burkköttfärs och glass i trevligt sällskap. Så hade vi till och med tur med vädret, inte alls illa!

❤️❤️❤️


Hemvisit

Suger i oss av sommar och ledigt :0) lite fullbokad som vanligt men det är många jag gärna vill passa på att träffa.

Besökare hemma och hänga lite i krokarna blir det allra mest. Bäst att njuta av det man har tillgängligt 😃

Tack för besöket Pappa, Maggan, Linda och lilla Malva
❤️


Kickstart

Kickstartade semestern med ett myskaosbesök från Holmebrantarna. Ja först fixade jag (Magnussons däckservice) nya sommardäck på bilen efter nattpasset, en hundpromenad och ett par timmar sömn (antagligen ett par för lite) sen kom holmisarna och även Wilma kom levererad från David... Lite yrvaken, blyg och tjurig till en början men det gick över när hon kissat!?!

Fika, bus på tomten, köra gräsklippare var visst populärt också, vattenfärgerna kom fram igen och i vanlig ordning blev det för Wilma en cykeltur och för oss övriga en promenad. Melicia sprang brevid Wilma hela vägen och sjöng och tjoade tillsammans, kanske allra mest Wilma. De pallade smultron och så fortsatte färden hemåt. Gästerna vinkade adjö, Leonard ville inte åka hem, Wilma saknade de allihop men framförallt Magdalena och solen tydligen.

Hemmet är nu hyfsat återställt efter sju dagars arbete och gäster på det. Vi är nästintill redo för morgondagens nattgäster... Dags att klarställa det kanske...

Nu är det iaf semester
😃😃😃


Söndagshäng


Snaaaart

Lite mys, lite tjafs, en cykeltur med dubbla varv, lite smultron, mata fåglarna i parken och leka i temalekparken innan nattis. Helt OK lördag ;0) Bara två pass från semester nu... Ser fram emot det :D

❤️


Om

Min profilbild