Dagens kraftansträngning

Då har premiärturen med lilltös i vagn och hundarna men utan pappan ägt rum. En solig men blåsig och lååångsam promenad i parken och sen genom stan för en mindre shoppingrunda på lindex och fiket. Abbe har aldrig gått såhär lugnt och fint i kopplet utan tillsägelse... Undra om det är vagnen eller att han känner att jag har ont... Duktig är han iaf :0) (och gammelgäddan också)


OK

SåDärJa OK i baken (förvisso prel. I väntan på lite provsvar). Nu är vi alldeles snart hemma och då tänker mamman slita av sig alla kläder och lufta tuttarna typ resten av kvällen... Så ingång sker på egen risk ;0)


Bilfärd igen

Nu far vi tillbaka till BB för att göra undersökningarna vi inte ville ligga kvar för. Det var skönt att vara och sova hemma.

Hundarna mötte oss i trappan igår när vi kom hem och det lät som om de trott att de aldrig någonsin skulle få se oss igen :0) När Summe och Benny gått en sväng med dem fick de hälsa på nykomlingen och det gjorde de så snällt och nyfiket.

Summe och Fredrik hade skruvat ihop vårt nyinköpta vardagsrumsbord och Summe hade fixat och donat med mat till oss. Så det blev riktig familjekväll igår. Min kropp orkade dock inte riktigt med så jag och Wilma bosatte oss i sängen en stor del av kvällen. Natten gick bra även om det mest blev pappan som fick sova. Men som tur är så är man ju van skiftarbetare och kan det här med uppdelad och lite för lite sömn ;0)

Nu får vi se vad den här dagen har att erbjuda! :0)


BB-)

Världens finaste underverk kom till oss igår. 5:30 vaknade jag av att vattnet gick och vi trodde att det skulle vara ganska lugnt men gick istället ganska snabbt (lagom snabbt). 12:35 vågade hon sig äntligen ut vår lilla Wilma. 3070 g och 47 cm, 16 dagar före beräknat födelsedatum. Moster Cicci kunde inte hålla sig så hon kom på snabbvisit för att se vårt lilla underverk och sen åkte hon hem till Nyköping igen. Nu ett dygn senare är vi på väg hemåt och ska visa upp lillfisen för storgrisarna... Ska bli spännande att se hur de beter sig :0)


MorgonSpa

Började morgonen med en lätt frukost och en liten spastund i duschen :0) Inte alls lika lyxigt och glamoröst som man hade kunnat hoppas på men pysslade om hela kroppen och kände mig som ny efteråt. Hade inte suttit helt fel med en hjälpande hand nu när man är heffaklump och har svårt att komma åt både här och var men älsklingen hade nyss kommit hem från nattpasset så han sov som en stock.
 
Promenad med grisarna efter det och sen lite städning efter en snabb lunch. Påbörjade vårstädning av balkongen och lite damma röja i övrigt.
 
Nu blir det promenad till barnmorskan för att lyssna lite på bråkstaken i magen :0) Sen dyker Summe upp ikväll för en liten lite babbla öronen av Sara stund :P
 

Tjockis

När reaktionen av att man beträder ett rum resulterar i ett OOOJ istället för ett hej... då...DÅ vet man att magen har blivit stor... Så var fallet igår när jag gick in i dansträningslokalen, först kom magen... sen kom jag :P
 
Körde ett pass Latinomix och ett pass Salsa, gick väldigt bra även om kroppen och knoppen var rätt slut  sista stunden.Gjorde en lite läskig grej där man bara står på ett ben och killen håller i det andra och lutar en framåt så tyngdpunkten ligger helt utanför den egna kontrollen... lääskigt när man har en väldigt stor mage i vägen och då förlita sig helt på danspartnern men det gick bra det också när jag insett att de orkade med en heffaklump också.
 
Sista passet, Ladies Styling, Har jag gett upp för tre timmar går inte och nu skulle jag jobba natt efteråt så jag åkte hem efter Salsan och förberedde mig inför jobbet. Älsklingen lovade att ta hundarna efter sitt em-pass så jag hann sova en timme innan mitt nattpass vilket var riktigt gött. Så den sista natten flöt på bra den också. Nu är det bara två fm-pass kvar men först lite ledigt emellan.
 
Ser fram emot nästa helg för då kommer Fredrik ner i krokarna :0) Blir en fin helg det här!
 
 
 

Plågeri AB

Fortsätter att tortera mitt lilla knyte med vaggvisor, för det är lika bra hon vänjer sig redan nu så hon inte får skavsår i öronen när hon kommer ut... dessutom behöver jag lära mig texterna ordetligt så hon slipper höra samma vers om och om igen, för en vers på varje låt är undefär vad jag kommer ihåg från min uppväxt... haha tur att David och jag jobbar om varandra så han slipper lyssna iaf!
 
Men jag tycker att det är mysigt att sjunga. Kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt mysigt när pappa sjöng för oss och spelade gitarr när vi var små... och jag tror faktiskt inte att han hade världens bästa sångröst heller egentligen, men det minns jag inte riktigt... bara att det var mysigt. Kan tyvärr absolut inte spela gitarr så det får bli lite sång och sen mycket dans när hon lärt sig stå :0)
 
Tanken på att gå hem från jobbet och att det snart är uppehåll i dansen dessutom gör att jag längtar hem till nära och kära lite extra mycket nu. Jag vill absolut inte flytta upp igen! inte så, men det vore helt underbart att ha dem nära nu när lilla Wilma kommer... önskar ni kunde flytta ner allihop istället ;0) hihi
 
Måste se till att baka tårta eller något annat smarrigt till mina fina kollergor nån av de sista dagarna... det har de verkligen förtjänat! Ställer alltid upp :0) Kommer nog sakna dem lite även om det ska bli ett underbart halvår hemma :0)
 

fyra kvar

Halsbrännan kommer och går... hade ett svep innan magsjukan och lite lugnt efter med nu smyger den sig på igen :0( Tycker inte alls om att gå runt och må illa! Sen är nya rutinen att vakna en gång i timmen med sammandragningar och toalettbesök... Så på morgonen när man borde vara utvilad är det dags för mig att sova en mer sammanhängande stund och återhämta mig efter natten...
 
Idag blev det äntligen av med ett Kristdala-besök, tyvärr var jag tvungen att ta det mitt på dagen så jag missade Andreas som var på jobbet men jag hade ju ett nattpass som väntade så det fick bli så. Kul att träffa småknoddarna och Magdalena iaf :0) Lite go lunch, glass och prat sen fick jag åka hem och sova för att orka med jobbet. Hundarna var med också såklart så det ble lite bus, mys med barnen och det bästa... ligga under barnstolen vid matning ;0) En tråkig sak med Kristdala är att vägen dit är så fruktansvärt tröttsam att köra... Jag kan egentligen inte riktigt förstå det när jag åker till Kalmar mycket oftare och det är längre men av någon anledning blir jag alltid aptrött när jag kör på just den här vägen, är det inte på vägen ut så är det på vägen hem eller t.o.m. båda ibland. Kom hem helskinnad den här gången också men ni får baskemig flytta tillbaka till stan snart så jag inte kör ihjäl mig!!! :P
 
Två nattpass och två förmiddagar kvar på jobbet... sen är det leeedigt! Frivecka-Semester-Mammaledig hoppas på lite sol och att vi får njuta av lilla Wilma snart, MEN inte för snart! BF blir lagom ;0) Kan inte förstå att det är så nära... men allt är klart och vi står redo för ankomst... så redo vi kan bli!
 

Stackars lilla Wilma

Nu har mamman blivit plågsamt knäpp! Sjunger vaggvisor tidigt på morgonen för att hon inte kan sova när hon borde... Det är inte det att hon sjunger som är knäppt utan faktumet att hon inte kan sjunga... Båda hundarna har lämnat rummet men stackars Wilma kan ingenstans gå... Eller var det det här som kallades utdrivningsfasen?


Projekt

Tog ett bra tag att återhämta sig från magsjukan men igår äntligen kände jag mig faktiskt helt hundra igen... ja nu menar jag ju inte hundra HUNDRA... jag är ju fortfarande och till och mer ännu mer höggravid men hundra frisk åtminstonde. För när den lilla energi som finns i kroppen dräneras i mastig magsjuka ja då blir det banne mig tomt sen. Nu har jag en lugn ledig helg och laddar upp för att återvända och göra ett sista ryck på jobbet, nio arbetspass kvar :0) Hoppas att det går bra, ser iaf fram emot att köra lite till för nu är jag lagom uttråkad när jag varit hemma sjuk hela veckan. Imorgon blir det lite dansträning iaf :0)
 
En bra sak med att jag varit sjuk är att mitt projekt att fixa en fin fotobok från bröllopet nu nästan är klart, bara ett par detaljer kvar sen har vi en väldigt fin minnesbok att bläddra i när vi vill blicka tillbaka och minnas den värme och kärlek som omgav oss på vår bröllopsdag.
 
Igår var vi och lyssnade på lilla Wilmas hjärtljud och det var full rulle där inne men allt verkade vara bra och magen hade växt ytterligare ett par centimeter. Hon verkar vara fixerad också så barnmorskan var nöjd med läget och så är vi :0) Ser fram emot att gå föräldragruppen som börjar nu i veckan... lite sent men vi hoppas att Wilma stannar i magen ett tag till så vi hinner med alla möten och förbereda oss ;0) Fast om inte så löser det sig säkert ändå!
 

❤ Ett litet ljus för en liten ängel ❤

Tänder upp mitt lilla hus under familjeväggen idag... för underbara lilla Aston som fick vara med oss allt för några dagar i livet och för hans oerhört starka mor, min goa fina kusin ❤ Idag är det två år sedan du föddes och jag önskar så att vi kunde ha gått på ditt kalas med en fin liten present som hade gjort din mamma tokig av alla prylar överallt, kanske med något riktigt störande ljud som bara du skulle ha tyckt varit det mest spännande i hela världen... istället tänder jag ett ljus och ägnar dig några extra varma tankar idag. Även om jag aldrig fick chansen att träffa dig så vilar din varmt medvetna blick i mitt hjärta.
 

 

Äntligen

...har jag fått i mig en potatis :0)
I jämförelse med igår så är det betydligt mer stabilt men har svårt att få i mig mat. Isglass däremot fungerar fint så det har jag levt på i två dagar nu. De tuffa sammandragningningarna som kom i samband med en mindre rolig magsjuka har idag lugnat ner sig och gör inte ont längre.

Lyckades ta mig ut på en kort och långsam promenad med hundarna men mest har jag befunnit mig i soffan när jag väl kom upp ur sängen. Beställt vigselfoton och tittat på massa tv utan att veta vad jag sett... Hoppas på att kunna pilla i mig lite mer mat imorgon så jag blir piggare igen!


Fyyyyyyy fan

Höggravid och magsjuk :0(
Inget jag rekommenderar någon att testa...


Vi & Grisarna (v31)


Tvättlördag

Soffhäng och bildredigering... Snart färdig med bilderna från vigseln, satsar på att bli klar idag :0) Gårdagen ska ni få höra lite om senare måste fixa vidare så jag når dagens mål! Snart tvättades också...


❤ lite mera vigsel ❤





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

k ö r v

Äntligen fick vi en underbar vårdag i samband med lite ledig tid tillsammans så en efterlängtad grillning svängde vi ihop... Plats underbara Stensjöby som vanligt :0) Plockade upp Benny på vägen vars packning var en banan och en pinne :0) hehe tyckte det var skitroligt att han tog med sig en pinne när vi skulle åka ut i skogen :P

Idag behöver jag inte känna mig lika mycket som en heffaklump för det blev inte många rätt för älsklingen... Missade halva packningen, eldade upp hela grillhinken och halkade intill grillen och "slog upp" båda händerna. Men det såg ut som att han skulle landa med ansiktet rakt på stenen så det blev väldigt lindrigt ändå. Hursomhelst så blev det tillslut korv och festis, en hel massa sol och bus med hundarna. Riktigt mysigt :0)


Sol

Har ingen tomt men iaf en bakgård :0) så här sitter jag och lapar sol och önskar att min Magnum mandel inte redan vore slut... Hundarna busar runt på gräsmattan och äter upp alla pinnar de kan hitta.

Konstaterade (igen) i natt på jobbet att kroppen börjar ge med sig... Orkar inte mycket nu men som tur är har jag kollegor som ställer upp när det krävs lite muskelstyrka eller en apas klätterfärdighet. Ett par veckor till sen ska jag vara hemma och ladda batterierna inför förlossningen :0)

Lite sol till nu sen sova inför nästa nattpass.

Kram


Sommar(vår)tid

Skiftbyte och lite tid tillsammans så lite kvällsmys när jag kom hem igår, en mysig morgon även om jag är skitseg när jag vaknar och inte alls vill vara med... Sover ju inte jättebra nu för tiden när man vaknar upp flertalet ggr med sammandragningar, kissnödig och med kramp i vaden/vaderna/fötterna... Blev bortskämd med äggmackor till frukost för uppladdning av batterierna. Tog en familjepromenad till Maxi och konstaterade att det inte hade varit så dumt att börja övningsköra vagnen redan nu :0) vore snyggt att fylla den med matvaror och hänga på en övningskörningsskylt...

Väl hemma körde vi lite påskpyssel med magen som snart förvandlades till ett stort påskägg, inte helt lätt att hålla undan skrattet kan jag lova! Och när jag väl börjat var det ännu svårare att sluta när hela ägget hoppade runt :P

Älsklingen lagade en underbar kycklingpasta med lime, rödvin och parmesan... Gryyymt gott! Under tiden tog jag tag i städning och kloklippning och eftersom jag gjorde det i fel ordning fick det bli ett extra svep med damsugaren.

Nu har mannen åkt till jobbet efter att ha gett mig en snabbmassage... Skulle behövt en till efter att ha tagit hand om disken men då var han redan iväg så jag fick trösta mig med en chailatte istället. Lite bildredigering och hundpromenad väntar sen sova inför nattpasset. Får se om Summe kommer förbi något också :0)

Kram kram


Om

Min profilbild