Sista dagen


Målat bord i dagsljus :D

Dock blev det inget mer idag, istället åkte jag till Kalmar och inhandlade större delarna av vårt nys badrum.

Och hör och häpna...
Sen hade vi utekväll med indisk mat och bio! Bara jag och David :P

Natti natt

Redan Onsdag

Slitit på balkongen hela dagen lång...
Skrubbat allt vitt så det faktiskt går att se att det är vitt!


Hängt upp gardiner...

Monterat ihop stora bordsklossen...

Invigning med Davids underbara blåbärspaj :0)

...i duggregn för övrigt...

Målat bordet!

Flitiga Lisa idag :0) men det känns också! Har domningar i fingrarna från skrubbandet och ont i ryggen från målandet. Ja, ibland får man lida av att man försöker vara noggrann. Stolarna får bli en i taget så får vi se när det blir klart. Lite skrubb på utsidan kvar också men det hoppas jag få gjort imorgon. Får se vad vädret tillåter!

Blir spännande imorgon att se hur många myggor som fastnat i färgen över natten. Hoppas på ingen men befarar en hel arme.

God natt på er ❤️
;0) Imorgon är det sista rycket (0;





Ingen vanlig dag...

Så var helgen över och slutspurten på semestern inledd. Fredagen bjöd på dans i Kalmars gästhamn, där Fredrik mötte upp och hakade på resten av kvällen... Eller ja till och med lite längre än oss tanter som kom i säng vid tretiden. Jag var iaf kvar i Kalmar den här gången så jag slapp sitta och köra en timme mitt i dunklets gap. 

På lördagen kom resten av familjen Isarve, samt Summe, Victor, Sukke, Hans och Benny ner till Kalmar för att plocka upp Fredrik och mig och sedan dra vidare över till Öland. Där åt vi av Sveriges godaste (enligt mig just nu) glass och badade med både hundar och barn med Ölandsbron som utsikt. Vackert! Men allra vackrast var den på vägen hem när vi tajmade solnedgången över bron.

...dessförinnan begav vi oss till Lammet och grisen för en massa mumsig mat och ett gratis värmeslag på köpet. Blev placerade lite väl långt in i restaurangen den här gången och dit in nådde visst inga vinddrag. Wilma hade tusentals myror i brallan och ville helst gå upp till terassen hela tiden, och ner igen, och upp igen, och ja... Ni fattar... Dock kanske inte helt dumt att röra sig lite mellan tuggorna. 

Färden hem var lite sisådär så det lockande badet i vyn av solnedgång över bron blev blott en dröm som förgicks. Hemma väntade istället den hittills varmaste natten i huset. När David somnat la jag mig med Wilma på en madrass i hallen och öppnade dörren till balkongen... Hundra myggbett senare vaknade vi upp... Vi hade lyckats somna!

Söndagen var mindre kreativ för min del men David och Hans smackade upp tapeten till lekrummets myshörna :0)


Idag har vi badat ute i Dragskär två gånger. Första gången med hela la Familia och sedan ett kvällsdopp med Summe och Viktor men utan hundar. Den sista gången blev dock en mindre trevlig upplevelse. Jag och Wilma höll oss där jag bottnade men de andra tre bestämde sig för att simma ut en bit. Wilma tröttnar på att simma och klänga på mamman så vi plumsat stenar i vattenbrynet istället en stund. Hinner även tröttna på det och börjar bli lite kalla. Byter blöta kläder mot handduk och vadar över till "ön" för att se lite mer av solen innan den försvinner ner helt och hållet... i väntan på att de andra ska komma tillbaka. Nu var de iaf på väg åt vårat håll men jag undrar lite varför de inte simmar tillsammans. Summe och Victor är en bra bit framför David som plaskar runt för sig själv. Jag hör hur han ropar på hjälp och paniken rusar som en blixt i mig. Där står jag på land med Wilma i famnen och har inte en chans att rädda honom utan att riskera Wilmas liv istället! Skriker på Victor och Summe att simma dit och till David att ifall han skämtar så ska han sluta direkt! För han skämtar mest för jämnan men detta är ju inget man skämtar om. Det gjorde han inte heller, han hade fått kramp i benet och panik såklart när det blev tungt både att simma och andas. Victor gjorde en dunderinsats som hjälpte honom att simma i land igen. Utan honom hade vi kanske inte haft någon pappa med oss hem? Jävligt obehagligt! Men det slutade bra den här gången.




Förutom nära-döden-upplevelse så har vi dragit igång projekt balkong. Det trärena ojas och det vita ska tvättas. Bord och stolar är inhandlade och med lite färg på dem och gardiner omkring tror jag det blir riktigt trevligt. Nästa år blir det antagligen nytt tak och måla det vita men just nu får vi nöja oss med det här projektet. 
Slipar stol och nattugglar till sommar med Ernst... en sann inspiration :D

Nu får det allt bli kväller även för mig.
Imorgon blir det hemmafix och shopping i Kalmar!

Sov gott där ute ❤️




Wilmas Sovrum

Först ut i nya kategorin "Huset" får bli Wilmas sovrum. Eller i allafall lite detaljer därifrån ;0)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
och så lilla fröken själv såklart
 
Fortfarande finns det saker som inte är på plats eller ens existerar ännu men nu är rummet harmoniskt och fint. Jag känner mig riktigt nöjd med det som är på plats och egentligen ska det inte till så mycket mer för den luftiga känslan en en av de härliga sakerna med rummet. Den visar dock inte de här bilderna upp så bra men ni som varit här kan nog hålla med ...tror jag...
 
Lekrummet däremot blir nog allt annat än luftigt när det är klart...
Där kommer allt att hända!
 
 
 

Badat

Idag hittade vi (efter tips från grannarna) ett väldigt mysigt badställe här i närheten. Dragskär heter det och dit måste vi åka flera gånger. Perfekt med både klippor, sand, gräs och även skuggplatser. Hundar var visst välkomna kopplade så de får nog också följa med nästa gång :0)


Sen lyxade vi till det med varmrökt lax på Marsöfiskaren! Mmmm så gott!


Sen har vi inte gjort så mycket mer egentligen. Månadens roliga: betala räkningar...
Pillat navelludd...
Gjort pruttljud på mammans mage...


Tjilevippen på er! Nu laddar vi för en trevlig helg i Kalmar och på Öland :D
Seeeemester! WooopWoop ;0)

❤️ 


14 månader

...är lite sent ute för snart är det dags för nya bilder...
...får väl vara lika långsam på att redigera dem ;0)...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Sedan sist

Ojsan blev visst ett tag sedan jag skrev något sist. Det har varit full rulle med alla besöken och hur trevligt det än är så blir det ändå lite jobbigt att passa upp och fixa och dona. I fredags var det inga besökare kvar så jag åkte till Kalmars gästhamn och dansade på bryggan igen. Det var ett par extra killar där vilket blev kanon :0) och vädret likaså. 

Lördagen bjöd på en tidig morgon och bilresa till Linköping för att överraska blivande Fru Krut med en pannkaksfrukost på möhippan. Det blev en ganska lugn eller iaf snäll sådan med tävling på nyöppnade Prison Iland (typ fångarna på fortet), pyssel inför bröllopet och en lång kväll ute för oss tre som orkade hålla i hela kvällen.




Söndagens gäster ställde in sitt besök och tur var väl kanske det för jag var lagom sliten efter den veckan och helgen. Har passat på att ta det lite lugnt och hämta nya krafter.

På måndagen åkte vi ner till Kalmar och besökte Skälby gård med Fredrik. Det är en 4H gård med höns, grisar, gäss, getter att klappa och ponnys att rida på. Vi hälsade mest på de gulliga getterna :D sen har de även en rätt stor lekpark med massa roligt, där gjorde vi ett kortare uppehåll för mamman blev visst hungrig på pizza.  Vi drog sen till stranden bakom Kalmar slott men där var vi visst inte välkomna med grisarna så vi gick bort till slottet så hundarna fick simma lite... Ja till och med Izac simmade frivilligt... DÅ är det varmt ute ;0)

När maten lagt sig till rätta hämtade vi Lena (F:s mamma) och åkte över till Färjestaden för att avnjuta makalöst god glass på Ölands Choklad. Det var definitivt inte sista gången vi var där kan jag lova! Efter glass och doppa fötterna i vyn av Ölandsbron blev det en halvdeckad fika hos Lena innan vi tog oss i kragen och åkte hemåt. 

Igår blev det inte många knop här hemma, var svinigt trött och hade ont i magen. Framåt kvällen blev det iaf middag hos svärmor, jättegott som vanligt men vad det hette har jag redan glömt. Summe och Benny följde med hem för övernattning och David drog till Oknö i Mönsterås för att fiska med grabbarna.





Sen är jag alldeles överlycklig för nu har jag barnvakt, boende och biljetter till Love Dance Festival i Malmö i augusti ❤️ Jag som trodde det var helt kört! :D

❤️




Fullt hus

En massa kärlek, ungefär lika mycket kaos och en nypa bråk ;0)





























































Gästerna skiftar lite om varandra. Husvagnsgästerna åkte imorse, mamma åkte på em och Carro och Stephen kom nu ikväll. Imorgon siktar vi på Ölands Djurpark och förhoppningsvis vackert väder!

God natt ❤️

Semester

Åkte räkbåten med några kollegor med perfekt båtväder här om dagen. Fint avslut på jobbperioden :D

Sen blev det semester och gräsmattan blev äntligen färdigklippt (eller ja nån liten tuva kvar) Summe och Benny var också här och hjälpte till. Senare dök även Sukke upp med kvällsfikat i högsta hugg.
Inte den vackraste mattan på gatan men heller ingen sommaräng längre ;0)

Igår firades semestern in med dans på bryggan i Kalmars hamn, äntligen fick jag möjlighet att dansa igen! Hamnade såklart i tidningen (?) idag i en inte allt för smickrande bild... Men jag bjuder på den ändå, hela Småland har ju redan sett den ;0)

Därefter blev det pizza och mobilladdning på Ernesto, ett gäng Åke-drinkar (alkoholfria) massa prat och byte av festfolk, bara jag och Tina från dansgänget kvar och Patrik och Fredrik fick arslena ur soffan och mötte upp oss på Satan i Gatan. Sen släpade jag bort gängen som växte med ytterligare en person till Harrys för bowling tills lamporna tändes och stolarna åkte upp på borden ;0) 
Fortfarande inte sömniga blev det efterfest och en nödvariant på "med andra ord" skitskoj :D

Sen en timmes bilfärd hem... Eller nej just det blev ju frulle på donken på vägen hem eftersom grabbarna grus skulle ha skjuts hem också...


Ja och väl hemma blev det morgonpromenad (inte längre lika pigg, 07:00) och skiftbyte i sängen... Tokdäckade till halv ett och då var det väl lagom att gå upp för mamma och My var då på snar ingång :D


Wilma gick all in på våra limeskivor :P

...och My glömde kolla vart hon satte fötterna...

I natt är det pappans tur att vara ute och härja så vi får se hur bra han mår imorgon... Lär ju inte bli alkoholfritt för han tog täcke och kudde med sig :P

Hoppas ni har en bra helg 💖





Kopplat av



















Större delen av dagen var jag och Wilma i Kristdala och hängde hos Holmebrantarna. Käkade dem som vanligt nästintill ur huset... Specialribs med coleslaw och vitlökskroketter 😋 

Wilma fick lite väl lite sömn så det blev klänga på mamman så mycket som möjligt. Tokvarmt idag så vi segade mest men när det lättat upp lite i luften gick jag, Wilma, Andreas och Melicia till det nyöppnade caféet inte alls långt från deras hus. Åt kletiga mumsiga chokladcupcakes och drack hemlagad fläderblomssaft, mycket gott :0)

Tanken var att jag skulle vaccinera Izac idag men det fick jag skjuta upp för jag blev alldeles för trött för att sätta mig och köra ner till Mönsterås. Fixade istället upp bilderna med de nu färdigmålade klädnyporna och bara hängde lite med Wilma. Kvällis i kvällssolen och sandlådehäng med ritblock och idéskiss till trädgården... Tills David vaknade för då fick han natta Wilma och jag tog en kvällsrunda med Izac och Abbe. Nu blir det kväller även för mig och ladda inför de två sista passen före semestern. Har jag nämnt att jag längtar? ;0)

Känner mig betydligt lugnare (läs det är lite stökigare i hemmet) nu än senaste tiden och jag ska jobba på att njuta istället för att stressa. 

Så alla kommande besökare kan jag i förväg be om ursäkt till om vi passar på att göra någon syssla även fast just ni är här... men det är lite för många besök inplanerade för att projekten ska stå stilla, semestern är vår enda chans! Nu har vi inga sjukt stora planer men lite småpyssel måste hinnas med.

David har för övrigt slitit satan med gräsmattan i två dagar nu och gör han det imorgon också så platsar vi sen äntligen in här på gatan bland de klippta mattorna... Dock inte lika fin trädgård men det lär vi aldrig få tid till med så stor tomt. Men lite bättre ska den allt bli! I sinom tid ;0)

God natt ❤️

Softat nästan hela dagen











Efter en halv sommar är det hög tid att klippa gräset ;0)



Mammans passapåattpyssla-tid drog visst ut lite väl länge... När näktergalen sjunger morgonsång är det nog dags att lägga sig om man inte gjort det än...

God natt/morgon på er❤️

Kväller

Utsikt över vår sommaräng efter nattpasset.



 Bus med farbror Benny i lekrummets bortglömda hörna ;0)
Vi grävde ner oss i jordgubbslandet (hälften ogräs och tydligen en liten brännässla också) och smaskade i oss alla mogna små bär! Smakar som smultron men är stora och saftiga som jordgubbar... Mmm!

...I Wilmas sovrum...
Klädnyporna ska målas och fler bilder upp men jag passade på när Benny var här och lekte lite med Wilma :0)


Nu är vi fyra arbetspass ifrån semester och även om jag bara jobbat fyra veckor sen förra semestern så längtar jag något fruktansvärt efter den. Jobbperioden blir så lätt stressig och frustrerande när man hinner så lite av allt man skulle vilja göra. Tror att jag måste sätta mig ner och fundera ut en fungerande strategi för att inte stressa sönder. Försöker göra saker för att det känns bra när det blir lite finare hela tiden men går runt med en klump i magen för allt som inte blir gjort. Blir så trött på mig själv när jag känner så... att andra bara ser det jag inte har gjort... Men om det är så så kan jag egentligen tycka att det är dennes problem och inte mitt... Men är det så det känns? Nej! Jag tar på mig skulden för allt oavsett om jag borde gjort det eller inte! Störd! Jag blir så trött!

Istället för att ta tag i sista skiten bestämde jag mig för att njuta en stund i kvällssolen på farmors vis ;0) grädde, mjölk, socker och jordgubbar! För en stund löses klumpen upp. Jag rastar grisarna och lämnar som vanligt lite av kaoset till David.

...eller till mig själv och morgondagen... 



Det märker vi då!

Önskar er som får sova en god natt 
❤️


Fredag

Tycker det blev en schysst inramning på slingerväxten bakom fönstret :0)

Välbesökt av fjärilar är det lilla blombordet också...
Tur att de inte bryr sig om att det inte är klart!

Tavlan till hallen är klar, dock inte upphängd.

Fotoväggen är fylld dock inte helt hundra... Saknas en morfar som jag tänkte tvinga ställa upp på foto under sommaren. Och g.morfar får vi nog ta en ny på också... Med riktiga kameran!

Insta-kuben har fått fina bilder att rama in i mammans hörna :0)
Jaaa HÄR är den!

Andreas kom på efterlängtat besök från Kalmar idag... :0)

...hade med sig fina och goda "herbs" som fick pynta trappen...
...nu ska bara ogräset rensas bort igen så blir det en trevlig entré...
Ugglestopet har såklart mor min gjort men jag tror att jag visat den tidigare?

Njöt av underbar lunch på Marsöfiskaren!
(Fast detta är te och kaffe efter ;0))


Lekt lite har vi såklart också gjort!

...inte bara jobbat ;0)

Och på tal om jobb så är kvällsrundan snart avklarad och det är dags för mig att börja jobba på riktigt!

God natt på er andra ❤️










Väder och vind

Efter åska, blixt och regn sprack det upp till underbar kvällssol och det hann torka upp tillräckligt för grillkväll ute. Davids polare trillade in före herrn själv kom hem från affären där han handlade saker till tårtan han redan då borde ha bakat! Ha ha älskar min knasboll till man! Men jag fixade köttet som redan borde legat i marinad, snabbfixade hemmet som... Ja ni fattar... David kommer hem och bakar tårta, vi grillar och göttar i solen. Jag vispar grädde och Wilma diskar och här någonstans ballar det ur. Wilma får tokfnatt när jag tar bort hemme från disken! Känns som att utbrottet aldrig ska ta slut men jag ger mig inte, ligger lugn i hennes säng, låter henne knöla men inte krypa ur... Och till sist! Till sist kryper hon in i min famn och somnar. Älskade lilla vän ❤️

Under sjukhelgen som varit fick jag så fruktansvärt ont vid amning så jag bestämde mig för att det är dags att sluta. Jag misstänker att en del av det bråk som är nu är en protest mot nedläggningen, men den här fabriken har gjort sitt känns det som och jag kan inte göra mycket mer än att visa att jag finns här ändå, precis lika mycket som förut. Jag vet ju inte egentligen vad som är rätt och fel men jag försöker så gott jag kan att vara mitt allra bästa och lita på det som känns rätt. Ibland blir jag besviken när tålamodet brister och orken tar slut men idag var en annan dag, idag kände jag mig stolt!

Sen ett par partier "med andra ord" med grabbarna... Älskar det där spelet!

God natt ❤️

Om

Min profilbild