Lööördag

Babysim, söndagsstek trots lördag, gelatofika på Nilssons konditori och en massa prat med en saknad vän.
Tack för en trevlig lördag Fredrik :0)













Japp nu börjar det bli dags att leta sele och koppel till lilltiger!


Stensjöby





Tigertämjaren

Jag berättade ju förra veckan om när jag var barnvakt åt Theo i två timmar. Igår var Andreas (Wilmas gudfar) barnvakt i typ 1 1/2 h medan jag var på Bachata och David jobbade... Och när jag kom tillbaka för att hämta lilltiger så fick jag sån flashback till Theo-sittningen när jag hittade Andreas sittandes längst ut på soffans framkant med en sittsovande Wilma i knät och ömt och försiktigt får jag höra att ryggen gör så ont men han vågar inte röra sig för nu sover hon. Hihi så himla söt! Onödigt för stackars ryggen men jag kände ungefär samma med Theo som började gråta så fort han inte fick vara i mitt knä... så där satt vi i soffan och tittade på film oavsett vad annat som behövde göras!

Det gick väldigt bra ändå även om jag (och säkerligen Andreas och Jennie) hade hoppats på en mer lätt-tröstad bebis eller kanske en bebis som inte ens behöver tröstas... Men första halvtimmen gick iaf hur bra som helst! Och som sagt när jag hämtade henne så sov hon :0)



På självaste bachatan blev det akrobatiska övningar som jag får öva lite mer på nån dag när ryggen känns bättre för just nu finns risk för ras. 

Idag blev det sångstund på öppna förskolan sen mitt i avbröt vi för att i samma korridor hälsa på doktorn på BVC för 6 månaderskontrollen. OK stämpel idag också och viktkurvan har väl egentligen rundats av lite men inget konstigt än så länge. Nu har hon tagit sig ner på normalkurvan så nu får vi lassa på lite så hon inte trillar ner en kurva till ;0) 



linslus & babybus

I onsdags på babyrytmiken var en fotograf där och terrade oss under sångstunden och idag på babysimmet fick jag höra att det tydligen var tidningen som var där och att vi var med i gårdagens... så jag knallade ner till grannen under och undrade om jag kunde få kika i tidningen eftersom vi inte har någon... snäll som hon är fick jag ta med den hem :0) så då får bilderna åka in i Wilmas babybok också!
 
 
...ja här uppe i hörnet är vi med.. lagom nära när man vaknar 45 min innan man ska vara där...
...och nej jag är inte gravid igen, det är koftan som är knuten framme vid magen ;0)...
 
 
 
Tror att förkylningen fortfarande spökar för jag är trött och ont i huvudet titt som tätt och i morse sved det i halsen också. Tog tillfälle i akt att låta David ta hela babysimmet och tog istället med mig kameran och fotade och filmade lite. Tur att jag inte badade för så fort jag reste mig upp snurrade det till i huvudet och vid några tillfällen trodde jag nästan att jag skulle trilla i bassängen med både kläder och kamera.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?? vadå simma ??
!!! pappa håller ju i !!!
 
Idag verkar det bli en lugn lördag då dagens julfotouppdrag i Kristdala blev uppskjutet då Magdalena lyckades bli sjuk. Men som tur är så är vi faktiskt ute i god tid så det bör inte bli några problem att hinna med det i tid för utskick. Och på tal om fotouppdrag så hoppas jag att det kan bli lite torrare ute så jag kan ta en liten höstfotografering med bebis och hundar. Hoppades på ett litet fikabesök från Malmö också med där verkar det vara lite tajt på schemat... vilket jag känner igen från alla turer upp till Oxelösund, man hinner helt enkelt inte med alla man vill träffa.
 
 
 
 

Fredag

Idag passade jag på att hiva mig ur sängen när David kom hem från jobbet... Senaste tiden har jag varit väldigt seg och sovit väldigt länge... och inte har jag känt mig pigg för det :0/ Så idag pallrade jag mig upp och när bebis somnade om tog jag tillfälle i akt att gå morgonrunda med hundarna till affären och städa i lyan när jag kom tillbaka. Lite uppskrämd fingryta till lunch och bebis fick sin allra första majskrok att smaska på. Abbe låg strategiskt placerad precis under och fick såklart smaka han också. 

Sen fick vi snabbesök av Andreas och Tindra som lämnade Theo för en liten stund. Inte jätteroligt tyckte Theo så det fick bli mys i mitt knä till bilfilm och som tur var vaknade David så jag fick hjälp med Wilma för det var inte helt lätt att räcka till åt båda. Trots lite blyghet och saknad av pappa var han iaf fin och räckte Wilma leksaken när hon tappade den ett par ggr. Sen kom ju pappa snart tillbaka igen så han ska nog inte få några bestående men av att ha varit här. Hundarna var förresten lite roliga iaf. 





...fullt upp ja...

Har tänkt blogga ett flertal tillfällen men när tillfälle ges är det ju samtidigt en massa andra saker som kan passas på att göra... alltid handlar det om att prioritera tiden och välja det ena eller andra för allt jag skulle vilja göra orkar jag inte ;0) Ingen fara på torpet... jag väljer ut en del och skiter i resten...
Bara mormor som undrade vart jag tog vägen och ringde... kanske skulle ha blogguppehåll lite oftare  så folk hör av sig istället :P
 
Hur som helst så är det bra med oss. Alla kursdagar på jobbet gick jättebra och det var roligt i onsdags när älskling och jag började bachatakursen. Sen har jag fetmisslyckats med att få honom att träna hemma... när vi väl försökte protesterade lilltiger istället... hmmm ja vi får se hur det går!
 
Vi har iaf varit och dykt lite på babysimmet och någon gång framöver hoppas jag på att kunna visa undervattensbilder som vi tydligen ska ta någon gång under kursen, ska bli sjukt kul!
 
Igår var dansen inställd så istället blev det en hälsapå-dag, först for bebis, jag och hundar ut till Kristdala, åt upp deras mat, föräldrabubbla lite, lekte i parken (som de lyxigt nog har precis utanför dörren) och så en liten promenad innan vi for hemmåt... släppte in hundarna i trappuppgången och lät dem springa upp till David som sa hej och adjö för då skulle vi vidare till Almir och tyckte att hundarna gott kunde vara hemma. Så lite fika och mera prat, försöka hålla bebis nöjd och ett tuttbit eller två... för ja det har hon börjat med och det gör ont som f-n! Sabla tänder!
 
Förresten idag fick jag för mig att jag skulle prova ge henne nappen... provade lite tidigare idag när hon var pigg och lekte, då tuggade hon och snuttade lite sen åkte den ut. Nu efter gröten la jag henne i knät på amningskudden för hon var kiknik (trött?hungrig?tuttig?) nappen låg fortfarande i soffan så jag pluggade i den och vips så somnade hon på typ två minuter! TVÅ minuter! Ja nu är det kanske ett bra läge att införa napp? Senaste tiden har det ju varit lite kinkigare och bilfärderna har varit betydligt jobbigare så jag hoppas att det kanske kan vara till bra hjälp nu... hoppas kan man alltid ;0)
 
Projekt på G just nu:
För mamman: Lära bebis dricka ur nappflaska och pipmugg, lära pappan bachata
För bebis: Förbättra vändtekniken och ta sig dit man vill
 
 
 
 
 

Mycket nu...

Igår var jag på jobbet för första gången sedan lilltiger kom, kurs tre dagar den här veckan! Första dagen gick jättebra där hemma med päronpure på fm och gröt på em. På lunchen kom de ut till jobbet så bebis fick amma en stund och tigermamman mysa :0)

Idag har det varit en vanlig hemmadag eller ja vi drog till Kalmar på en liten shoppingtur. Hundmatsförrådet är påfyllt, bebisklädlådan har fått tillökning, tigerpappan har fått nya kablar mellan dator och tv och mamman två ugglor (en mugg och en tvålpump)... Sist men långt ifrån minst, mitt efterlängtade Mambo Jambo-te som varit slut i öööver en vecka. Sen hem för att handla och laga matlåda, tvätta och förträna lite bachata med älsklingen inför morgondagens kurs. Ska bli så sjukt roligt att dela en del av dansen med David... Dessutom är bachatan min absoluta favorit :D

Så imorgon blir det jobbkurs igen och sen danskurs på kvällen. Sen en jobbkursdag till på det... Därefter får jag njuta extra mycket av bebis igen ❤









❤5 månader❤















Rehab

Senaste tiden har det blivit lite väl mycket konkande saker och tigrar och nu äntligen är Davids dagtidsveckor över så jag kan få lite mer stöd här hemma för nu säger kroppen ifrån. Jag har väl inte de mest vältränade musklerna att bära upp allt med kanske och det är inte riktigt läge att skaffa det just nu heller. Men nog om det just nu iaf... 

Torsdagen bjöd på sång och babyrytmer på öppna och en del socialiserande för både mamman och bebis. Sen chockade jag Andreas och Magdalena med att vara 20 min tidig istället för 30 minuter sen som vanligt... man skulle ju nästan kunna ta det som 50 minuter tidig helt enkelt... Så då fick jag allt fart på dem :P hihi
Hängde där resten av dagen, inte helt otippat bjöds det på kittlande god lunch och ett par bortbabblade timmar senare ett gäng våfflor med sylt. Däremellan diverse blöjbyten, välta omkull hundvattenskålen (Leo) och en promenad med voffar, Wilma och Melicia. Så förutom att Leo fick feber mitt upp i allt så var det en alldeles förträfflig dag.

Fredagen inleddes med en rejäl sovmorgon, kl 07 flyttade Wilma in till sängen på frukost och så sov vi vidare till 10:30! Tack ❤ sen fixade vi och donade lite praktiskt inför dagen, städade, handlade och förberedde maten. Sen dök Nanna och David upp hyfsat samtidigt och när vi myst i oss lite te och middag, proppat bebis full med mjölk och jag fått på mig både smink, klänning och klackar så smet jag och Nanna till Kalmar för att skaka rumpa. Eller ja svänga runt dem en hel del iaf. Det var en väldigt trevlig kväll med massa dans även om det hade underlättat och blivit ännu mer om det varit ett par killar till. Men eftersom Wilma var kvar hemma så blev det mycket mer än när hon är med. Men på Söderport är det högst olämpligt att släpa med sig barn och skönt var det! Fick många komplimanger både för min klänning och min dans och det är väldigt roligt när folk ser att jag verkligen älskar att dansa. Jag är ju extremt långt ifrån något proffs men att jag lyckas förmedla kärleken för dansen duger gott och väl för mig. Det blir bättre och bättre iaf.

Idag drog vi iväg på ett tydligen inställt babysim men badade ändå när vi ändå släpat oss upp och dit trots ömma fötter och trötta ögon. Med lite instruktioner från en mamma som varit med på det vi tidigare missat gav vi oss på tvåbebisdyk med rätt så bra resultat. Hon var väldigt trött så det blev inte mycket mer än så... Ammade henne till sömns (inte meningen) och sen var det dags för duschen, där fick pappan dra sitt strå till stacken den här gången och mamman hann med att packa in hårbotten och pyssla om sig lite och prata med (störa) de andra mammorna utan andan i halsen. 
Sen efter en stund hemma där Nanna vaknat till liv åkte hon hemåt och vi till Martin på middag och fotboll (hudtidningsläsning). Utekväll på det för pappan och skön hemmakväll för mamman!

God natt min skatt



La Familia












❤Stort tack till lillskruttsyster Anna Rodas för bilderna ❤

Mulle Meck

Lilltiger är frisk och blåsfri sedan ett par dagar så nu vågar vi oss på att träffa andra små kottar igen. Idag var vi på babyrytmik och imorgon ska vi först på öppna förskolan och sen till Kristdalagänget :0) 

Just precis nu... Som de senaste kvällarna ligger vi i sängen alla tvåbenta, pappan sover, jag önskar att jag sov och bebis meckar runt bland kuddarna, försöker resa på sig och gnuggar sig i ögonen. För hon är nämligen inte alls trött!

Nej men... Tror visst att hon trillade dit ändå... Tar tillfälle i akt...
God natt ;0)












Om

Min profilbild