Veckan som gått

Izac har hunnit bli lite bättre efter ett nytt besök hos veterinären och återigen ändring i medicinen. Vi ät tillbaka på kortison för det är det enda som verkar hjälpa. Skönt att åtminstone det hjälper!



























Söndagsfix


Idag blev det tidig uppgång, före 06, men som tur var kände jag mig lite mer utvilad än igår vid samma tid... igår kände jag mig totalt nerklubbad och hade mer än gärna legat kvar under täcket hela långa dagen.
 
Upp kom vi iaf och hade lite mysmorgon under en filt i soffan. Små fladdrande värmeljus, en stor kopp te att värma fingrarna på, något random bra program på tv och en snäll beskedlig bebis kanske ni tänker nu. Tillåt mig spräcka bubblan. Hoppa över värmeljusen, rent livsfarligt med en ettåring full av energi efter natten. På tv´n går inget vettigt alls vid den tidpunkten en söndagmorgon och dessutom drar vilma ändå av ljudet till något vrålhögt brus som hon själv blir livrädd för och springer iväg på säkert avstånd från vad det nu var hon ställt till med. Mamman fipplar förbrilt på dosan men hittar ingen bra knapp som åtgärdar problemet... vill verkligen sitta kvar under filten! Teet får hastigt klunkas för att bebis röjer runt bland grejer på bordet och dessutom har siktet inställt på just den där tekoppen... skeden...muggen...teet...ja DEN ska hon ha!
 
Måste säga igen att jag är jäkligt nöjd med badrummet! Förvaringen tycker jag har blivit superbra! Det finns vissa fördelar med ett litet badrum faktiskt. Jag lovar!
Sophink i lådan! (assmart!)
 
Duschgrejer gömda i lådan istället för att stöka ner duschen (assmart!)
Man når dem utan att ens kliva ur duschens område!
 
Eluttag i lådan (assmart!)

 
Att bebis kan ta sig upp på tvättstället på tre röda (inte assmart!)

Sen kan man ju vila armen mot tvättstället, komma åt vattenkranen från toaletten, ändra belysingen om man tog ett för snabbt beslut när man klev in, öppna dörren när bebis står och skriker utanför dörren trots att man fortfarande sitter på toaletten! Japp fördelarna är många, så på en liten toalett behöver man inte stressa ;0)
 
Vi gick en liten runda på gatan och passade på att samtala lite med grannarna nu när vi äntligen är hemma igen, mysigt tycker jag :0) Det blir bara korta svängar just nu, Izac mår inte särskilt bra så vi har både ökat och fått lägga till ytterligare medicin, samt bokat veterinärsbesök imorgon för vidare utredning. Som det är nu funkar det inte iaf :0( Hoppas vi hittar bättre alternativ imorgon.
 
Hösten har verkligen kommit så idag laddade jag upp inför kommande myskvällar. OBSERVERA efter att bebis somnat för kvällen! Alltså MYSkväll! Med både ljus och brasa!
 

De stackars perlagonerna som inte alls blivit bra ompysslade senaste tiden (snarare lämnade till sitt öde) fick flytta in hela bunten efter en ordentlig rensning. Nu hoppas jag att de ska växa på sig lite igen!


Hela året har fått flytta in i trappen:


Elsa Beskows fina månadsbilder
 
På promenad. Både framlänges och baklänges blev det idag. Sötfia!

Nu mot dagis och em-jobb!
 
Kram på er där ute
(eller inne)

Badrummet 98% klart

Bara stången till duschdrapperiet som vi väntar på att få monterad och att skräpet ska iväg på tippen... Och lite fler prylar som ska på plats...
Vi är riktigt nöjda kan jag säga :D

















Wilma 16 månader

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonpromenad i Övre Frösäng
 

Dagens skörd

Middagslur hos g.m & g.m



Panoramakurs vid fikabordet


Morfar bemästrar tekniken magnifikt bra... Sen ska bara hela motivet sitta stilla... 

Alltså jag smälter för de här lockarna ❤️


Promenad till bilen


Åh den dära lilla kulan ❤️

Åh den dära stora kulan ❤️

Testar nya vantarna från mormor
...om och om igen..

Möblerar om


Avnjuter den fina 30-års presenten från Carro och Stephen...

...samtidigt som jag redigerar några bilder till på den vackra lilla familjen :0)
Ser fram emot när Smulan kommer ut så jag får fota henne också!

Jättemycket mer än så har vi inte gjort idag, förutom varit på promenader som vanligt. Inte så långt och inte så snabbt. Wilma har tagit över utgång med Izac och de är så söta tillsammans. Men Izac blir allt sämre och även om vi nu ökat på medicinen tycker jag att det fortsätter åt fel håll. Det får nog bli ett samtal till med veterinären... Tror inte att den här vägen var den rätta men befarar att det kanske inte finns någon bra väg längre. Klumpen i magen är tillbaka och mitt moraliska dilemma likaså.

Ett bättre besked är att badrummet iaf kommer att vara tillräckligt färdigt för att vi ska kunna flytta hem på torsdag inför jobbperioden. Det hade blivit sjukt jobbigt att hitta någon annan lösning och det ska bli skönt att inte längre bo i en väska.

❤️


Måndag igen

Energi-insamling ;P


Påföljande sockerdipp


Kalas för Marie och Fredrik


Skogen ute i Svärta:














?

Undra vem som går med vem egentligen?


Kvällshäng hos mami


Den envisa huvudvärken försvann efter ett par dagar och energin kom sakta tillbaka. Känner mig som människa återigen men behöver ta det lite lugnt nu inför hemfärd och den kommande jobbperioden. Vet att det är mer saker att re i men jag ska försöka att inte låta det gå mig över huvudet.

Andas ut
Andas in


Energi Tack, Kraft Tack



















Idag är jag bannemig knäckt! Hoppas på mindre motgångar framöver för energin är tametusan slut nu! Så jäkla less på att allt går sönder och är motigt hela tiden, trött på att jaga folk hit och dit varje dag för att försöka komma till rätta med alla problem.

Helvete så trött jag är!

Utvilad & Svintrött

Idag efter att ha kommit tillbaka från det tillfälliga lyxlivet blev det lite häng och lunch hos mamma och sen åkte vi alla ut till Cicci och kompani.








Sen letade vi oss vidare ut till Jönåker för att hälsa på Jessika och Mattias och låta hundarna vara i fokus.








Ja såhär ser det ut de första tre minutrarna tills Izac och Isa tröttnat och bara Abbe och Zero fortfarande springer runt som två tokar. Abbe allra längst och snabbast!

Sen tog tröttheten över för Wilma som fått allt för lite sömn under dagen så det fick bli hem till välling och sängen.
Somnade utan protester.

❤️


Härligt veckoslut


Besök hos g.mormor & g.morfar





Med barnvakt och hundvakt kunde mamman och pappan få en riktig lyxkväll på Hotell Kompani i Nyköping :D bubbelbad, god mat, asbra bio (lets be cops), sovmorgon och lyxfrukost!


Utsikt från rummet
Måste säga att de fått till höghuset (tidigare silo) väldigt bra. 


Väldigt trevligt :0)
❤️ Tack Mamma och Anna ❤️


Njuter och stressar om vartannat


Nu hann det visst gå ett par dagar emellan, trodde jag hade massa tid över till att blogga men förutom att ha fyllt 30 och kalasat lite smått så har jag röstat, jagat flertalet försäkringsbolag, pratat med badrumsarbetarna, skrivit skadeanmälan, jagat förre husägaren, jagat mäklaren... Ett jäkla (sp)ringande här! Så har David äntligen kommit upp ett par dagar också :0)


Kalas hos mamma med ett par besökare iaf (blir snabbt fullt i en lägenhet), dock hade jag fullt upp så det här var de enda bilderna jag fick tid att ta... Men de som kom och firade min gammeldagen var moster Marie m Peter, mormor och morfar, Cicci och Roine med hela barnaskaran och Anna och mamma var hemma också :0) mysigt kaos!

Full rulle till bibblan för att rösta

Eller
Jaha
Åka rutschkana menade jag förstås!


Ellinor dök upp från Linköping för att busa med Wilma och följa med på 30-årsmiddag på "Erik i Forsen" i Nyköping. 

Mmm väldans gott!
(Proppis säkert i flera dar)

Förutom att Wilma välte ut mitt vattenglas så måste jag säga att hon skötte sig väldigt bra även fast det egentligen började bli dags för sängen :D riktigt mysigt ställe, supergod mat och sen trevligt sällskap av Anna, Ellinor, Carro, Stephen, David och Wilma.

På min meny:
Toast Pelle Janzon
(Utbankad oxfilé på toast med löjrom, rödlök, äggula och créme fraiche)

Vildsvin med mandelpotatispuré, primörsallad och bearnaisesås 

Chokladbrule med jordgubbssorbe och en kopp te

Mätt? Jag? Mmm till och med jag!


Förresten fotade jag Stephen, Carro och Bebismagen idag vid lunch :0)
Ser fram emot att fixa lite bilder nu under semestern!

God natt och kram på er ❤️



Onsdag

Man kan allt hinna med mycket på en dag! Började med frukost och vimsa runt i lägenheten efter alla prylar, mamma var snäll och tog hundarna på promenad och jag och Wilma rullade ner till badhuset för att busa med gammelmormor. Gammelmorfar dök upp en liten sväng också efter gym och massage. Synd att man inte kan ha sin telefon i vattnet ;0) Wilma har tappat lite av modet i djupare delar men tyckte fortfarande att det är riktigt kul! Allra bäst var förstås småbarnsdelen med vattenstrålar och minirutschbana. Och det var bara vi i den bassängen så hon kunde härja fritt. Mormor och jag hade väl hoppats på något varmare vatten i lilla men vi överlevde ändå. Wilma flirtade såklart med alla tanter och jag glömde våra badkläder i duschrummet.

En sömnig fika efter badet


Middagslur


Fika med Maggan (och morfar)... Något skeptisk blick...

...men det gav sig allt snart :0)


...morfar drog sitt bästa kort...
En bok med massa spännande hål, riktigt finurlig var den!


Pettersons med mormor :P


Sen ett besök ute i svärtaskogen :0)
Hos kaninerna...

...kusinerna..

...skogstrollen...


...småkrypen...


...svamparna...

Vi är så sällan ute i skogen så det måste nogsamt dokumenteras från alla vinklar och vrår!

Anna och Alex syster (förlåt jag kommer inte ihåg namnet) hämtades på omvägen hem varpå mina ansträngt plockade Karl-Johansvampar fick dödsdomen. Men hellre dem än oss!

Nu tänker jag gossa ner fejset i kudden och se om man kan skrapa ihop lite skönhetssömn eller om Wilma sparkar mig i revbenen hela natten. 

Imorgon blir jag äntligen gammal!
Imorgon har jag äntligen något att skylla allt på!

Skönt!

❤️


Dagens skörd

(Eller ja en från gårdagen)




Bebisshopping i Nyköping med mamma och bebis. Även två par jeans på superrea till la mama :D











Måndag

Har hängt med de här godingarna idag :0) Pysslat pompoms, ätit gott, fikat, känt lillbebis sparka (❤️) Härlig dag! :D







Säkra spår av huliganbesök!



Söndagen

















Eftersom det inte längre är sommarlov passade vi på att kusinmysa (busa) ordentligt. Igår blev det lek och fika på busiz och sen ut till skogen för kaninklappning, kycklingjakt och tacos.

Därefter hem till hundarna igen och en lugn kväll med stickning och virkning. Min lilla matta blev färdig och i morse knöt jag den härliga baksidan...

Nu blir det bebisbad och en härlig måndag. Först med min kära kusin Carro där det blir pyssel inför flytt och bebis och sen vidare till mormor och morfar. Fint!

:0)

Om

Min profilbild