Wonder bread

Gudomligt gott och sååå enkelt att baka. Till och med som småbarnsförälder ;0)

•Sätt ugnen på 200 grader

•Blanda följande torra ingredienser:
- 2 dl grovhackade nötter t.ex. valnötter och sötmandel
- 2 dl grovhackad torkad frukt t.ex. aprikos och tranbär
- 2 dl fiberhavregryn (eller vanliga)
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3/4 tsk salt

• Rör ner:
- 4 dl fil (eller naturell yoghurt)
- 1/2 dl flytande honung

• smörj en avlång brödform och klicka i smeten alternativt forma en limpa på bakplåtspapper. Låt gärna ytan vara lite ruffig (inte slät)

• grädda längst ner i ugnen (200 grader) i 60 min

Låt brödet vila en stund under bakduk och sen är det bara att avnjuta med smör och en mild ost! Lyckas du få något till övers så är det lika gott dagen efter... Längre än så vet jag inte för då är det garanterat slut i det här hemmet ;0) För dig som vill behålla den hårda skorpytan kan jag rekommendera att förvara brödet på skärbrädan med snittytan neråt.

Får tacka Fredrik så mycket för receptet! Grymt uppskattat av både familjen och gästerna :0)


4 månader

Ja sen ett par dagar tillbaka :0) Stackars lilla LUDDE blev kissad på den här gången också sen som pricken över i spillde David ut kaffe på'n dessutom... Fast lite mer synd än om LUDDE var det ändå om Tigermamman som fick tvätta åbäket för hand... Men bilderna gjorde det värt det iaf. Hon är så söt så jag tror jag får hål i tänderna snart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nu börjas det...

Igår ålade sig lilltiger fram på mage i soffan och när jag vaknade i morse låg hon med fötterna som Pippi Långstrump... Det gäller att vara med nu! Verkar som att hon fick värsta rycket efter att ha träffat alla bebisar på öppna förskolan igår? Vilket för övrigt var väldigt trevligt. Där kommer vi hänga mycket.

Just nu är det amningspaus i köksbestyren. Håller på att fixa potatissallad till kvällens grillning och en chokladkladdis till efterrätt. Igår bakade jag Fredriks goda bröd men det är redan slut. Imorgon ska jag nog svepa ihop ett nytt... Då ska ni få se hur gott det är ;0) Tranbär, aprikos, valnötter och mandel hade jag i... mmm

Nähäpp åter till verkligheten, rasten är slut! Nu blir det gymmet för lillan och kökstjänst för tigermamman.


Ida, Johan och ❤

Jag blir så lycklig när jag får äran att dela och tolka glädjen och längtan tillsammans med blivande föräldrar. Inte minst när den blivande mamman är Ida, solstrålen själv.

Som vi längtar nu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trötter

En liten lur till blev det sen i Sthlm... och efter diverse morgonbestyr lämnade vi kvar hundarna hos Fredrik och begav oss till Årsta för att lära känna det område som han väldigt snart kommer att bo i. Vi dinglade lite med benen på bryggan i Årstaviken vid ett gulligt litet husvagnscafe och sen åt vi Sveriges största kebabtallrik som till och med en tigermamma som jag var långt ifrån att orka äta upp. Izac blev "beskylld" att ha slagits med en annan hund när vi kom tillbaka men det skulle visst ha ägt rum en vecka tidigare dessutom och då var vi långt därifrån.

Kvällen började närma sig så vi gav Fredrik en kram och åkte vidare eller snarare tillbaka till Oxelösund där Carro och Stephen bjöd på kräftor, goda tillbehör och trevligt sällskap. Hundarna hade jag förresten dumpat hos mamma på vägen dit så när jag kom "hem" var Anna barnvakt medan jag gick en sväng med grisarna.

Idag var planen att fota Wilmas alla tre kusiner på fm men de hade visst åkt på nån förkylning som vi inte var värst intresserade att dra på oss så det blev ett besök hos mormor och morfar istället. Sen när Johan vaknat till liv efter nattpasset gav vi oss av till Nyköping för att fota Idas vackra bebismage. Så himla mysigt och jag saknar min lilla kula även om jag såklart vill ha kvar Wilma här på utsidan. Vi fotade lite där hemma och sen knallade vi iväg till Nyköpings å för lite härliga familjefoton. Nu är jag grymt sugen på att åka hem och fippla bilder men jag får hålla mig ett par dagar för jag har ett besök kvar på min resa och det är hos Ellinor och Andreas i Linköping där en smörgåstårta står och gottar till sig inför vårat besök.


Tokholmen

Just nu ligger jag och smygmyser lite bredvid Wilma i underslafen av Fredriks våningssäng. Hon har precis somnat om efter ett par blöjbyten, frukost och handfatsbad. Jag rotade igenom skåpen och tog mig en första frukost, den andra får bli när Fredrik orkar vakna. Vi kom hit igår em och då blev det massa prat medan Fredrik bakade ett, väldigt gott visade det sig senare, bröd och svepte ihop lite ägg och kassler för att stilla hungern. Själv var jag fortfarande inte hungrig då jag åt hos Cicci och familjen precis innan jag stack. Vi tog en varsin odåga och jag hängde Wilma på magen sen gick vi på upptäcktsfärd (promenad på okänd mark) här i området. Efter promenaden tyckte vi att brödet nog vilat färdigt så vi mumsade på för fulla muggar. Fullproppat med valnötter, tranbär och aprikos kan det väl inte bli annat än gott :0) Lånade en bok, Hundraåringen, av Fredrik och läste ett kapitel för både Wilma och Fredrik. Nackdelen med att läsa den boken istället för en barnbok var att jag lätt kom av mig och var tvungen att fnissa lite... Fastnade direkt för den så den ska jag låna med mig hem.

Nu har jag ju lite hoppat över ett par dagar här. Resan började ju egentligen i onsdags efter att tvätten blivit klar. David som snart skulle börja jobba efter semestern stannade hemma men vi andra packade in oss i bilen och körde upp till lilltigers kusiner i Nyköpings skogar. Cicci bakade lyxig pizza till oss alla och vi hängde där till kvällen drog in. Då hämtade vi upp Anna och for vidare till Oxelösund. Släpade upp alla saker till mamma och fyllde som vanligt lägenheten.

I torsdags hängde "jag" och mamma hos mormor och morfar, fikade te, glass och hallon och massa prat om allt mellan himmel och jord. När mormor är i närheten är det sällan tyst :0) Därefter lunchade mamma och "jag" på Läget som hade väldigt god risotto med falafel på dagens meny. Mamma började snart jobba så vi lämnade av henne där och åkte vidare till Carro som inte fick bjuda på annat än vatten för då var det stopp i min annars alltid hungriga mage. Det räckte gott och väl med lite trevligt sällskap och Wilmabus. Funderade på om jag skulle dra vidare någon mer stans sen men åkte hem till mammas folktomma lägenhet och tog en lugn kväll. Anna dök så småningom upp och sen gick vi alla och mötte upp mamma när hon slutade jobba.

Fredag morgon packade jag ihop vad som behövdes till Sthlm och drog ganska direkt ut till Cicci och Elin som var hemma och pysslade. Hon hade hittat en galet snygg turkos färg som hon målade både byrå och klädnypor med. Elin läste saga eller snarkade sagor, typ fem, för Wilma medan jag ammade och nästan somnade. Den lilla damen är visst något utav en expert. Kan inte läsa men vet ändå vad som står på vilken sida. Kan det vara så att det var favoritböckerna som lästes? De stora barnen dök upp med taxi efter en väldigt bra första dag i skolan. Wilma tränade nacken på ett täcke framför tv:n och jag insåg att det var just det som var grejen med att hon annars trycker ner huvudet och letar tutte istället för att nackträna... Hon ligger ju alltid för mjukt i soffan eller sängen. Den lilla golvyta vi har springer ju hundarna runt på så det brukar inte bli av att lägga Tigerbebis där men det får det visst bli ändring på. När Roine kom hem från jobb och affär lagades det fläskfilé med pommes fetaoströra och hemgjord salsa, asgott! Ja just det långa gröna bönor också. När magen var mätt och My och Elin lekt runt med Wilma en stund gav vi oss av till tokholmen och Fredrik.

Frågan är nu om jag ska ta och sova lite till när ändå alla andra sover eller om jag ska läsa och försöka hålla mig vaken?


Nya äventyr

En återhämtningens dag idag. Vaknar astrött någon gång på morgonen, ger tigerbebis det hon behöver och somnar om, eller läste vi lite Rasmus först? Hmm kommer inte ihåg... Hur som helst vaknar jag senare av att telefonen ringer. Det är bilverkstaden som håller på med service på bilen. I morgondimman åkte David och lämnade in den och hämtade sin egen som blivit ompysslad medan vi var i Malmö. De förklarade läget med bilen och sög ut ett par tusenlappar till ur den nyss tömda grisen. Man har ju inte mycket till val när den inte klarade besiktningen förra veckan... Surt är det!

Tömde skafferiet och micklade ihop gratinerade kycklingminitubes som vi borde haft sallad till. Gick en promenad till insugarna där David hämtade bilen och vi andra promenerade tillbaka igen. Har bara packat upp halva väskan för imorgon drar "jag" upp till Oxelösund-Sthlm-Linköping ett par dagar. Vänner ska hälsas på och en bebismage ska fotas.

Just nu sover bebis efter ett halvt kapitel på rymmen, eller ja Rasmus har alldeles nyss hoppat ut genom fönstret och börjat sitt äventyr. Wilma knölar in huvudet under kudden och jag-vill-inte-somna-gnäller lite, snuttar på alla fingrar samtidigt och sen blir ögonlocken på tok för tunga och hon kan inte annat göra än att ge med sig. Hon sover inte alls länge vid den här tiden men det är så mysigt att läsa henne till sömns.


Vilken helg :0)))

En riktigt(!) rolig helg ligger ett okänt gäng mil bakom oss. Bilen rullar med hemmet i horisonten och jag är lycklig i själen. Kroppen är matt i varenda liten led och vrå, ända ut i varenda tå! Trött! Så trött! På det bästa sättet som går! För oj vad jag har dansat :0) Festerna har varit grymma, träningspassen och showerna likaså!

I andningspauserna emellan har det varit ett väldans farande med bebis hit tigermamman dit, ammat här, bytt blöja där... Shoppat, hängt med Sukke & Hans, lite med tigerpappans släkt, ruskat av sig träningskläder och svett, natta bebis och på med festkläder, spackla upp ögonen och iväg. Kaos? Ja lite... Första natten konstaterade vi att det inte funkade med ersättning så jag bestämde att jag väntar med resterande fester tills hon sover för natten. Med tanke på att festerna höll på till tre gjorde det inte så mycket. Luis Vazquez som organiserat Love Dance Festival är så grymt skön, sån härlig energi och bjuder på sig själv till tusen. Sen artister och tränare från runt om i världen. Det var första gången festivalen hölls och jag blir väldigt förvånad om den inte blir igen nästa år och då ännu större. Jag hoppas på det. Nu är det bara att längta tills träningarna drar igång igen!

Puss & Tack för helgen! Som nybliven mamma känns det långt ifrån självklart att göra det här, så stooort tack till Sukke vars lägenhet ockuperades, Hans som fick "stå ut" med Sukke så vi fick plats, Therese, Andreas, Tufva, Tindra och lilla goa Theo som tog hand om hundarna och sist men långt ifrån minst min underbara man ❤


Dansboozt på g

Måste packa inför salsaweekend i Malmö så ni får hållas med ett gäng bilder så länge ;0) Har ändå inte gjort så mycket förutom en kaotisk shoppingdag i Kalmar med avslutande drop-in-besök hos veterinären då Abbe skulle vaccineras...


...

Föregående inläggs text blev visst bortrövat någonstans mellan min mobil och bloggen :0/ orkar tyvärr inte börja om men bilderna kanske talade hyfsat bra om att vi hade en mysig dag i Kristdala iaf :0)

Och idag blev det Kalmar för att ok-stämpla Andreas trevliga tjej och en sväng till svärmor på ännu mera god mat.

Fn fördel med att böka sig iväg till folk är ju att man sällan behöver laga mat och diska ;0) dessutom är det kul med lite av andras matidéer.


Myslördag


gymGymGYMja

eller nej det blev inget gym, men det är ju tanken som räknas brukar vi hålla oss till här i familjen ;0) hmm en annan dag kanske. Istället blev det familjemorgonpromenad i parken och stan i kombination med lite handling. Ett besök på banken för en bättre framtid... ja nya sparkonton alltså... ett nytt till oss och två till Wilma. Tror jag har rekord i antal konton... jag inbillar mig att jag har bättre koll då!?! Hemmet skulle städas och bebis skötas. David for iväg på skriva-på-papper-möte och sen åkte vi ut till Dövesta gård för att fixa finkorv till den stundande grillningen. Det är så galet mysigt där ute och inte nog med det så är de väldans trevliga också. Vi fick en ordentlig genomgång av köttsortimentet och kom såklart hem med mer än vad vi tänkt men nöjda var vi och säkert han likaså.
 
Almir och den nya grannen, Hampus, i huset hakade på grillning i solen här på baksidan vilket var väldigt trevligt även om jag fick leta skugga till bebis hela tiden. Dövestakorvarna satt fint i kistan och lite vattenmelon fick agera förätt och efterrätt. Adam damp in när maten var slut och snackade lite skit en stund innan vi packade ihop och gick upp. Grabbarna gick och köpte glass och jag åt ingen!!! blev imponerad av mig själv faktiskt... glass är ju något av det bästa som finns... Bebis blev väldigt tuttig så när vi spelade "med andra ord" var jag med och gissade på båda lagen. Vi var ändå ojämna par och jag fick vinna oavsett hur det gick... mycket bra!
 
Efter 5 timmar vaket somnade tösen till ett halvt kapitel i boken så den andra halvan läste jag lite tystare och när jag var klar sov tigerbebis riktigt gott, ja iaf i 45 min sen blev det visst hungrigt i tigermagen igen. Sövde henne i vaggan men efter en liten stund vaknade hon igen. Kan ha något med pappans spelkväll att göra, datorn och vaggan är ju inte helt strategiskt placerade precis intill varann, men vad gör man när man bor två vuxna en bebis och två "stora" hundar på 53,5 kvadrat? Jo jag orkar ju inte söva om henne hela kvällen så nästa nattning blev i sängen. Och på tal om den så ska nog tigermamman ta och kura ihop sig intill tigerbebis nu! I natt får det bli svettig bebis i armhålan... Sov så gott ni andra ❤
 
 

God morgon :0)

Vädret blev kanon igår och kvällen likaså. Tyvärr lite dåligt med folk men väldigt trevligt ändå. Jag hade ju lurat med mig både David och Andreas sen när jag dansade så såg jag plötsligt att Fredrik stod där också, ingen dålig överraskning det inte! Jag som trodde att han åkt upp till Sthlm igen. Försökte lära Andreas lite moves och pigga upp hans minne, han gick ju en kurs för två år sen typ. David lyckades jag släpa upp på en merengue, vilket är den enklaste dansen av dem alla... Grunden är nämligen att man stampar takten och sen kan man göra lite snurrar och trassla runt lite bäst man vill.

Direkt efter dansen hade jag bokat bord på restaurangen på bryggan. Fredrik var redan mätt så han nöjde sig med en cola och myste med Wilma så även tigermamman kunde äta lite smidigt. Massa snack och riktigt god mat, närmare bestämt högrevsburgare med brieost och nån form av serranoskinka samt aioli och krispiga potatisklyftor. Ja mycket bättre än så kan det inte bli! Dans och god mat i goda vänners sällskap! Full pott liksom :0)

Väl hemma i Oskarshamn matades tigerbebis som somnade om igen så vi måste ha kommit i säng innan tolv igår... Lilltiger i vaggan!... Hon sover verkligen gott i den ute i vardagsrummet (just nu!?!) och jag sover bättre när hon inte ligger i armhålan på mig. Jag vaknade vid sju igen av mig själv, slumrade till halv åtta sen tog jag frukost och fick mig en liten mysstund för mig själv innan vaggan började röra sig för bebis vakenknölade. Snabbt blöjbyte för att undvika upprepning av gårdagens morgonsanering sen sittövningar tills lillmagen började kurra efter mjölk.

Idag ska tigermamman pallra sig till gymmet och senare är tanken att det ska grillas... Får se om vädergudarna är lika snälla idag som igår...


Döda inga spindlar!

Måtte bara vädret hålla nu! Både regnjackor och paraflax är packade, då borde det kunna bli uppehåll! Vi är på väg ner till Kalmar för sommarens sista bryggdans och jag har till och med lurat med mig David. Uppehålluppehålluppehållervitummarnaför!

Idag (även igår) vaknade jag vid sjutiden efter en hel natts sömn, riktigt skönt och absolut ingen idé att göra ett nytt sovförsök för då riskerar man förstöra hela dagen... Så morgonvimsa lite och pilla i sig frukost innan lilltiger vaknar... Hon vaknar... drar världens morgontigerbajs som rinner över i ryggen... på skötbordet som tur är!
-Sanering av bebis och skötbord, dumpa textilierna i handfatet till tigerpappan som fortfarande sover.
-Mata bebis
-Läsa saga i sängen (Rosalill och blomsterkriget) tills bebis somnar... Två kapitel fast de sista två sidorna fick jag läsa mest för mig själv ;0)
-Smita ut med hundarna medan bebis sover och hänga tvätt på vägen ut
-Plocka, damma på lite här och lite där, dammsuga och nej där var det nog slut
-En skvätt mat här och där
-Melonmellis för tigermamman
-Sitta-på-egen-hand-träning för lilltiger eftersom det är mycket mer hennes grej än ligga på mage och nackträna för det har hon helt fått om baktassen... Trycker fortfarande ner huvudet i backen och knölar runt och letar tutte tills hon ger upp och blir vansinnig.
-Drar en bajsvända till men denna gången bara i blöjan
-Knölar sig till sömns i vaggan till elefantens(Lucas gamla) melodi och lite vagghjälp av tigerpappan på slutet medan tigermamman viker och sorterar bebistvätt. Fick ju ett nytt lass kläder i modellen större :0)
-Vaknar lagom för ombyte och bilfärd
-Somnar som önskat om i bilen
--Kommer jag få igen för det här i natt? Eller redan ikväll? ;0)

Nejmenååå solen kikar fram litegrann... Hoppas hoppas! ...snart i Kalmar...
Ha en trevlig kväll ni andra också ❤


Grrr

Bloggappen har inte fungerat på ett par dagar så nu snålar jag in lite på text för jag orkar inte skriva igen...

Har iaf haft en väldigt trevlig långhelg i Oxelösund och Nyköping. Denna gång även med kusinträff (pappas sida) vilket var väldans trevligt! Kul att se alla under lite roligare omständigheter än sist då farmor begravdes. Mest häng ute i skogen hos storstrumpa där jag suttit in den nya fina altanen och pysslat kjolar till tjejerna.

... Bjuder på ett gäng bilder istället :0)...

https://cdn1.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f469e087c30c8b7f7f17.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f469ddf2b335a1c25229.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f4e8ddf2b336c7b37b94.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f4eaddf2b336dbf552ae.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f5059606ee75561b411d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f51fddf2b336dbf552b3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f57ae087c30c9aafec7a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5200f58bddf2b335d43546b3.jpg" class="image">


Lamm & Gris

För andra gången på bara ett par veckor styrde vi kosan mot Lammet & Grisen. Det är så jäkla go mat och härligt ställe, lite synd bara att det ska vara så förbaskat långt dit. Sällskapet denna gång var la Familia (-hundarna) + Summe + Fredrik & mor Lena. Mycket trevligt med andra ord!

Tiden kl 18 kändes till en början helt optimal även om jag inte trodde det innan... Kl 16 kändes bättre men då hade inte Summe kunnat haka på. Hur som helst så sov lilltiger stor del av vägen dit (2h) och när hon var vaken var hon på bra humör och lättroad. Väl framme blev det förberedande kisspaus och blöjbyte och då blev hon vansinnig! Till Tigermammans lättnad blev hon nöjd så fort vi lämnade skötbordet. Och visst jag kan hålla med om att det var ett dåligt skötbord, istället för ett gäng djur som spelar och dansar fanns där en spotlight rakt ner i fejjan... Dock måste hela stället ha funderat på om de borde bryta upp dörren och rädda det stackars barnet som helt uppenbart blev torterat där inne.

Trodde att hon skulle bli hungrig så fort jag hämtat vatten och en tallrik från kalla bordet och en från varma (ja när man har en bebis på armen får man dela upp det på tre vändor)... Men inte, hon satt nöjt i knät och kikade på tallriken och Lena som satt mitt emot. Ögonlocken började bli tunga och tigerpappan som just ätit upp första omgången tog över och vaggade lilltiger till sömns. Efter det sov hon i bilstolen (bredvid bordet såklart) resten av middagen. En efterrätt fick lätta upp det hela och jag valde en sommardröm med smak av smultron och krämig citron, precis som sist.

När vi var klara blev det återigen kisspaus och check av blöja med där hade det inte hänt mycket. Väckte med andra ord bebis och ammade en skvätt i bilen innan vi for hemåt. Det är här jag börjar ångra att vi tog 18-sittningen. Ledsen-helt-omöjlig-att-roa-bebis krävde amningspaus som resulterade i total sanering av lilltiger som tyckte det var lämpligt att tömma tarmen under middagspausen. Så vi slängde ut Summe och David från baksätet och ställde ordningen till sin rätta igen... Körde iväg för att sedan stanna för en längre amningspaus igen. Puuh tre timmar tog det innan vi var hemma igen. Flyttade över till sängen och sov 2 1/2 h sen blöjbyte, amning, sova till åtta, blöjbyte, amning, söva bebis i vaggan, smita ut med hundarna (Tigerpappan låg fortfarande och sov) och hämta bröllopsfotot som inte fick plats i brevlådan. Nu pryder det väggen i hallen och jag hoppas att övriga foton dimper ner i brevlådan under dagen.

Nu är det melonmellis och under dagen blir det hundbad och till kvällen dans på bryggan i Kalmar. Någonstans däremellan ska väskorna packas för imorgon bär det av till Oxelösund och Nyköping igen. Kjolar ska skapas och kusiner ska träffas. Blir en bra helg det här!


Om

Min profilbild