...så jäkla grym ja...

Blev lite dåligt med tillfällen att förklara mig igår så vi får ta det idag. För jag är jävligt grym, på många sätt såklart t.ex. grymt snäll, grymt duktig, grymt glad, grymt tjurig osv. men just i fredags var jag grymt grym, inte grym som i elak utan snarare grym som i modig!
 
Det var dansfestival i Västervik som jag nämnt och det var show i full fart när vi kom in i stora salen där buggarna höll till. Hur som helst så stod folket flockat i en stor ring och inne i ringen höll showen till. Kort som man är fanns det ju inte en chans att få en glimt av de duktiga dansarna... men skam den som ger sig! Hittade en stol som jag och Tina klättrade upp på, nu såg jag huvudena på dansarna... skam den som ger sig! Bredvid oss stod ett barbord som jag höll i mig i men bestämde mig för att klättra upp på det istället, nu såg jag hela överkropparna iaf och nöjde mig med det för jag vågade inte mer än stå på knä på bordet. Och det var kanske lite fegt men jag sparade sista modet till strax då de ville ha några frivilliga till att tävla om ett fullpass (alla pass och fester) till Latinofestivalhelgen i Malmö i augusti! Säger bara WOOOOW måste ha!!! Flaxar så mycket jag bara vågar på det höga barbordet utan att ha någon som helst aning om vad tävlingen innebär men jag bara måste! Och de ser mina desperata händer vifta runt längts bak i rummet, folket skingrar sig och jag tar mig in till ringen. Vi blir ihopparade till två danspar som ska slåss om vinsten. Utmaningen var att göra inledningen till bachatauppvisningen vi precis sett. De visar den delen igen: killen kommer in (tänk riktigt cool latinokille) släpandes på en stol svänger runt den och sätter sig med armarna på ryggstödet. Tjejen, riktigt riktigt sexig! sveper in över golvet, snirklar sig runt killen och stolen intar pose och väntar på att musiken ska börja... det är här som nervositetet nästintill tar död på mig och vad fasiken var det jag skulle göra nu igen? benen skakar så nästan hela byggnaden hamnar i gungning, hjärtat slår som om jag sprungit ett marathonlopp, musiken drar igång och jag bara kör... vet inte om det var så mycket rätt men galet vilken adrenalinkick... kul som fan! Publiken applåderar åt första paret.... publiken applåderar åt andra paret (det är applåderna som avgör tävlingen)... Tina skriker så folk runtomkring stirrar på henne och Rigoberto tar i allt vad han bara kan. Det hela slutar med att vi allihop får fullpass till Festivalen och jag är så grymt glad!!! Eller hur är jag grymt GRYM?!?
 
Sen så var det en alldeles underbar kväll i övrigt också, min första kväll på egen hand utan någon annan än mig själv att tänka på (ja kollade ju telefonen ett par ggr förstås) och dansa dansa dansa. Fyllde upp hela själen med energi! Där hemma hade det gått jättebra också så det var fint att komma hem, byta blöja mata, lugna sig lite och sen sova :0)
 
 

Jag är så jäkla grym!

(o: god natt :o)


för övrigt

så jäkla sugen på hus, nedrans barfota Ernst! Måste du göra så fint och mysigt?


Dansfestival :D

Västervik bjuder upp till dans hela helgen lång. Jag hinner/orkar tyvärr inte vara med på allt så jag köpte mig ett litet paket med två workshops (träningspass) idag och morgondagens fest. Gjorde upp bästa planen med ett pass 11:35-12:35 och det andra 16:00-17:00 tvingade David att följa med för att det ska funka med Wilma. Och grisarna fick som vanligt haka på.

Dagen börjar med natten. Natten som blir alldeles för kort innan morgonen svischar in, hår som ska tvättas, fransar som ska målas, en man som ska jagas ut med hundarna, bebis som både ska kläs av och på, matas och bytas och packning av dagens resurser.

Kommer iväg nästan halvtimmen senare än vi sa, fast det var med i beräkningen så det blev bra ändå. Lagom tidiga för att hinna flasha tuttarna innan Nannas tåg kom in. Letade oss vidare till Lysingsbadet och köpte våra danspass. David tog hand om familjen och vi lärde oss lite nya salsamoves.

Lunchpaus och hög tid att få något i magen, en stor, god och fräsch pizza och trots fint väder satt vi inne... Bara kände för det idag, vädret var lite till och från. Hundarna fick nöja sig med en vattenskål och att sitta utanför restaurangen. Dock fick de snart sällskap av en tvåbarnsfamilj som satte sig vid bordet alldeles intill dem... Den ena pojken var på Abbe flera gånger, inget elakt men jag blev skitirriterad på att föräldrarna inte sa ifrån. Wilma hängde ju såklart på tutten just då så jag värjer mig lite. Pojken lutar sig ner och sticker huvudet genom staketet ner till Abbe. Jag "sliter" tutten ur munnen på bebis, drar upp linnet och beger mig ut till familjen och försöker verkligen att inte skälla ut dem... Får fram ganska fina ord "ursäkta men kan du låta mina hundar va är du snäll" sen hur tonen lät var kanske av något annorlunda klang för de såg lite halvsnopna ut.

Knallar runt lite på stan och inser att jag tappat klippkortet till danspassen... Faans jävla helvete skit, klantrumpa!!! Frågar på restaurangen utan lycka, hoppas att det ligger i bilen och går in och fyndar lite på Busfrö. Bebis blir ledsen och får gunga i mammas famn lite. Lagom till hon dragit all uppmärksamhet till sig (än så länge är hon så liten att alla tycker hon är söt även när hon skriker) drar hon världens rövarbajs som ekar i hela affären :P snart inser jag att den lyckades krypa upp på ryggen. F-J-H-S. David fick dra till bilen för parkeringen gick ut, jag körde lite panikbyte på damen i vagnen och det gick sådär halvsmidigt. Nu börjar tiden dra ihop sig duktigt och inget klippkort i sikte. Bebis blir vansinneshungrig i bilen på väg till danspassen... Bara att ge upp! Nanna hinner precis till sitt pass men jag sätter mig i bilen och ammar istället. Går sen till receptionen och frågar om de fått in mitt kort. Tjejen i kassan är hur snäll som helst och ger mig ett nytt :0) dock har halva passet gått men jag smiter in och tänker att jag får göra så gott jag kan, något lär man sig alltid! Drygt två minuter senare hör jag Wilma komma ner och inte duger det med pappan... Mat som gäller och bara för mamman att ge upp det nyfunna hoppet att få svänga lite på rumpan i ett bachatapass. Tittade på en stund istället och hoppas att jag lärde mig något på det.

Det lilla jag fick dansat idag var iaf väldigt trevligt, älskar att dansa! (Ingen som hört det förut va?) Hoppas dock på betydligt mer imorgon på festen :0)


Mammahäng

Det allra bästa är visst mammas mage... Där har tigerbebis hängt hela dagen. Senaste veckan eller två har var och varannan vagnpromenad resulterat i att jag fått bära bebis så idag var jag lite smartare och tog selen för att undvika "bära bebis - dra vagn - hålla hundar"scenariot. Betydligt smidigare må jag säga!

En annan sak lilltiger börjat med är att typ tugga på tungan, jättesöt! "Pratar" lite mer nu också :0)

Imorgon blir det invägning, väldigt spännande nu efter tre veckor!


Veckan som gått

Det blir ju lätt lite kaos när man klämmer in folk hej vilt i en stuga och det är något alldeles speciellt med det där kaoset... som en skräckblandad förtjusning på någe vis. En skillnad, väldigt stor skillnad, för i år är att lilla Wilma kommit och det innebär ju en hel del förändring. Väldigt mycket tid går åt till det allra viktigaste lilla hjärtat och ska jag vara helt ärlig så känner jag mig lätt otillräcklig i ett stort sällskap där jag väldigt gärna vill se till så att alla har det bra tillsammans och dessutom gärna skulle vilja ha egentid lite med var och en också. Omöjlig ekvation upptäckte jag och det är väl bara att lära sig att så mycket Sara finns det inte!
 
På måndagen kom Magdalena och Leo över (tom före oss) och hälsade på en sväng, pack- och transportnerverna hade ännu inte hunnit lägga sig... Mamma, My och Anna dök upp och framåt kvällen kom även Ellinor och Otto. Krut jobbade och fick vänta till onsdagkvällen innan han kunde komma. Tranorna kom ut för lite grillat och Sukke hade Hans med sig till stan för första gången. Vi skrämde nog upp honom litegrann (även Sukke?!?) med vårat kaos och hårda attityd men jag hoppas att han iaf skymtade kärleken som ligger bakom ;0)
 
På Tisdagen åkte vi till Ölands djurpark efter en lugn fm (kanske för lugn, blev något sent iväg). Parken gapade tomt på folk och det var rätt skönt så. Började med fika/mat... ja är man många vill ju folk alltd olika... vidare och klappa getter...
 
 
...kika på lite djur och snackade med papegojorna...
Sen blev det lite karusellåkning...
 
 
 
 
*?!?*
 
...bad i piratlandet... själv var jag förkyld och fick hoppa det momentet... faktum är att allra mest gick jag runt och var mamma av nån konstig anledning, fast hon var rätt nöjd den dagen har jag för mig (glömmer dock extra fort nu för tiden), sen var ju grisarna med också och skulle hållas koll på.
 
 
 
 
 
 
Litet käk, hoppa hoppborg (och där var jag baskemej med i fronten!), och kika på mer djur...
 
 
 
 
Onsdagen bjöd på morgonstund, möte i stan för mig och David, sen bowling och finmiddag på steak house. Krut kom med tåget på kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
Torsdagen blev spelens dag... brännboll på dagen och ``med andra ord`` på kvällen (Almir och Viktor kom ut för revanch från bröllopsomgången). Cicci med resterande familjemedlemmar samt Fredrik dök upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredag och Midsommarafton: Tyvärr blev det ingen midsommarstång och inga små grodorna heller men däremot pulade Anna ihop ett par fina kransar till barnen :0) Vädret? jo som det ska vara helt ok, regn, sen fint. Sill och potatis till lunch, jordgubbstårta de lux och grillat framåt kvällningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här tog det slut på bilder men på lördagen åkte Ellinor och Andreas hem och vi andra åkte in till Oskarshamn för att äta, bada och spela minigolf... sen lite glass på vägen hem...
Tror att det var den morgonen Ellinor var ute och sprang med Otto och efter en kilometer dyker Izac upp, Ellinor vänder sig om och säger "gå hem!"... och Izac knallar tillbaka till stugan :P duktig pöjk det där! Abbe också för den delen, har skött sig väldigt bra i veckan!
 
Elin har jag konstaterat är skrållan 2.0 aningen vassare:
E: Mammaaa
C: Jaa´a Elin
E: Du är en fuck you!
 
Sen den vanliga "jälla onge skit" letar sig in både här och var också! Hon är fan bäst! ...fast jag hoppas ändå att inte Wilma får hennes ordförråd...
 
Söndag = Städdag och hemresa
 
Blir lite mycket att summera en hel vecka när den varit så fullspäckad. Ni som var där vet och ni andra fick smaka en liten bit iaf ;0)...tack vare att jag blev pigg när jag gick upp klockan fem med Wilma... hon själv somnade dock om fint efter morgonrutinerna :0) Egentid för mamman :0)
 
(rekord i längsta blogginlägg tror jag)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tack för den här gången ❤

Ävröveckan är slut men vi ses snart igen! Inte alla på en gång (och väl är väl det ;0) kanske) Stort tack till er alla ❤

Bjuder på några bilder så länge, ville bara säga tack och att jag saknar er redan även fast det är gött med en hemmamyskväll med noll tolerans på besökare ;0) haha

Farföräldrar och fastrar är påhälsade, Bebis är nybadad, mamman duschad och väskorna uppackade... Iaf nästan alla... Mammans faktiskt!

Puss & Kram


❤ Underbar skogspromenad ❤

Eller? Om det inte vore för alla miljoner mygg man får gå och spana efter och ha ihjäl för att de trots myggnät lyckats leta sig in i vagnen och sen stackars Abbe som får hela huvudet fullbelamrat och en och annan på mig och Izac... Ja om de kunde dra åt pipsvängen så hade jag nyss haft en väldigt mysig morgonpromenad i skogen.

Wtf går och lägger mig igen... Eller nej nu verkar lilltiger planera att vakna... Hmm jaja blir nog en bra dag! Resten an lafamilia kommer ju idag :D


My 6 år

...under amningsstunden...

My: Vad är bebisens mat och dricka?

Jag: Det är bara mjölk.

My: Hur får man mjölk i tuttarna?

Jag: Det kommer automatiskt när man får bebis.

My: Är det därför du har blåmärken där?
(Blodådror som lyser igenom den bleka huden)


Semester à la Isarve

Ävröveckan är inledd så nu är det fullt ös och en massa mys... Undra hur slut jag kommer vara på söndag när vi lämnar stugan. Nu är det iaf kvällsgrillat på g!


:D / :0(

Fick till det!!! ...de små tigertassarna :0)

Förstod inte varför jag haft så ont i knäna ett par dagar men nu vet jag... FÖRKYLNING i hela kroppen så jag är öm och trött och tråkig. Dagens insats blev morgonrunda, lite ärenden och matinköp. Nu blir det lugna gatan och typ inte göra nåt alls, trots det fina vädret. Måtte det gå över till på måndag!


Håll tummarna nu!

Nytt försök till avtryck efter lite snabbkurs på internet, det hela antog snabbt en fast form åtminstone så jag vågar väl säga att det gick bättre än igår ... men jag är inte helt säker på att det är mer än mindre dåligt än första försöket. Tur att det är billigt med både gips och att göra trolldeg! Nu slipper jag iaf ha dåligt samvete för att jag kastar pengar i sopen. Håll tummarna med mig att det blir fina små tassar!

Tänkte dra och dansa i Kalmar men känner mig lite hängig så David får frikort istället och här hemma blir det lugna stugan.

Igår fick vi äntligen hem det efterlängtade pingubabygymmet som gammel mormor och morfar gett lilltiger i välkomstpresent. Jättefint! Hon trivs redan i det!

Idag var vi på Bennys skolavslutning, fast bara på fikadelen och sen åkte vi till lilla krogen på lunchbuffé :0)




Mulet och regn = Pysseldag

Dags för gipsavtryck på tigerbebisklorna!

STEG 1 - Trolldeg
Tigermamman letar recept på nätet, häller upp mjöl, kokar vatten och häller upp i ett glas, mäter upp massor med salt och häller ner det i mjölet och nej just det det skulle ju lösas i vattnet... Hmm jaja... Tar upp saltet (och delar av mjölet) blandar med det varma vattnet och häller sen lösningen (inte helt klumpfri) i mjölet och knådar till en lite för torr deg, knådar i mer vatten och ja det blev faktiskt en trolldeg tillslut. Kavlar ut degen och lägger den i en djup tallrik.

STEG 2 - Avtryck
Ber tigerpappan om hjälp att hålla lilltiger medan tassarna trycks ner i degen... satan fortfarande för hård... Knådar i mer vatten, kavlar och gör ett nytt försök. Trycker ner klorna och bebis passar på att riva degen. Knåda, kavla och nytt försök. YES avtryck!

STEG 3 - Blanda gips
Läser noga på förpackningen flera gånger för att inte fumla till det. 3 delar gips och en del vatten. Måttar upp gipspulver och vatten blandar om. Tigerpappan kommer in i pysselverkstan och undrar om inte gips brukar vara flytande?!? -ja det undrade ju förstås tigermamman också och läste på paketet igen samtidigt som gipset blev allt hårdare för varje sekund som gick... SATAN... öööh eeh menar sjuttsingen också... I med mer vatten, blanda om... samma anvisning på paketet fortfarande... Häller i ännu mer vatten och får det till någon form av tjockflytande sörja som får silas på stora och mindre stora hårda klumpar. Ner i avtrycket med smeten, håller tummarna och väntar!

Utlovar inget som helst resultat... Men här är avtrycket iaf:


Pooooop

Drar upp blöjan på bebis och inser att jag precis körde ner tummen i bajs samtidigt som hon kräks mig mellan brösten...

God natt!


Sommar sommar sommar

Fredagen och lördagen har spenderats tillsammans med Fredrik & Nanna. Lyckades vimsa till det ordentligt när jag försökte hitta hem till Nanna i Gamleby utanför Västervik och lillan (s)hjälpte till genom att blockera varje logiska tanke under bilkörning med mobilguidning... Slutligen hittade de oss på en parkering på fel sida av bostadsområdet och vi fick i oss lite mumsig lunch. Drog oss in till Västervik för lite babyshopping och glass i solen, promenad och hundbadande. Kvällen spenderades hemma i Oskarshamn och besöket blev kvar över natten.

På lördagen blev det fika i Berga som Summe tjatat om, riktigt mysigt ställe men jag hade nog hoppats på ännu bättre recept/köksskills antagligen för att Summe målat upp en bild som ledde till väldigt höga förväntningar ;0) Efter det drog David till jobbet och Summe lämnade vi av på vägen hem. Vi andra tog gitarren med oss och knallade in till parken där det blev sång och musik till bebisskumpandet. Finmiddag slängde vi ihop efter det, hem"lagad" mjukglass till efterrätt och en kopp te efter kvällsrundan. David löste av gästerna framåt natten och efter ett par knöltimmar fick mamman sova ordentligt mellan tre och halv åtta, t.o.m. I sin egen säng tillsammans med pappan :0)

Nu blir det morgonpromenad och senare lunch hos svärmor!


påtisdagpåtorsdagpåtisdagpåtorsdag

I tisdags efter läkarkontrollen drag vi (alla utom David) till Linköping för ett par mysiga dagar med Ellinor och Andreas. På kvällen besökte vi Norrköping där Andreas spelar med sitt band och de ville ha lite bilder tagna så Ellinor fick passa på att mysa med lilltösa. Har laddat över bilderna och börjat fixa men lite mycket inbokat just nu så det tar nog lite tid... Tror att detsamma bli något vettigt till slut. Efter letade vi uteställe att äta på men det var visst alldeles för sent så vi hamnade på donken där jag drällde ner lillans vita byxor med hamburgedressing och David ringde och upplyste mig om att jag tagit fel laddare med mig... Resulterade i att ingen av oss kunde ladda förrän jag kom hem igen för att ingen i närheten har likadan telefon :0/

Onsdagen blev tjejdag på stan och kvällen bjöd på underbart god grillning.

Torsdagen blev det sova ut sen mysfrukost innan vi packade ihop vårat kaos och drog söderut igen... Hem till David och vidare till Almir på Oknö där det blev grillat, jordgubbar och hundbad i solnedgången.


Förresten

Drog vi till ernemar en sväng och svalkade av hundarna förut...


Äntligen

Pappan: På bio

Bebis: Sugen på tutte och hud i ren allmänhet

Mamman: Skapar kaos som en snigel lämnar ett långt slemmigt spår efter sig. Lagar mat, äter mat, badar bebis, matat hundar... låååångt spår...


Helgen

I fredags var det underbar sommar så något som skulle vara en fika på stan med Martin och David blev plötsligt en middag på Marsöfiskeren som bjöd på Varmrökt lax och små härliga färskpotatisar, romsås och deras goda bröd och knäcke... fast i själva verket så var det David som bjöd... men gott var det! Efteråt blev det en glass hemma i parken.

 

En liten kvällsnap som uppladdning inför kvällens dansfest, vilket blev Wilmas första på utsidan av magen. En riktig lyxkväll för damen, gungade runt i lite olika famnar men dansade mest med mamman. Jag fick mig ett par svängar utan henne också i salsa, merengue och bachata :0) Underbart! Konstaterade att alla som tycker om att dansa har stor potential att agera barnvakt till lilltös... så jag vet vart jag ska leta när jag behöver någon. Dock inte Rigoberto (min danslärare) för då vette sjutton om jag kan lite på att få tillbaka henne sen :0)

 

 

(Wilma och Rigoberto)
 
 
 
 

Det blev en lång natt där på fredagen för efter dansen var man visst utvilad och tyckte det var lämpligt att vara vaken till fem på morgonen?!? Min tidigare nap var ju verkligen inte i onödan (om man nu ens kan sova i onödan).

 

Lördagen startade vid typ lunchtid då Fredrik och Nanna kom upp på lite te och sen for vi till Mönsterås för att avnjuta lite härliga toner på bluesfestivalen i regnet. Blev ingen lång sväng och blöta blev vi men det var mysigt... enorm skillnad på folkmängd nu i regnet ifrån de soligare åren... lite tråkigt för alla de som spelade. Vi lyckades slarva bort Nanna hela två ggr. Sen drog vi oss hem till stan igen och den enda som var torr var Wilma, parkerade på maxi och hängde ut en tutte. Nej inte genom fönstret utan genom tröjan bara... matade bebis medans vi skrev ihop en inköpslista till tapasbuffén vi bestämt oss för att knåpa ihop. Hem på te och macka för att sedan dra igång projekt tapas och Summe trillade in där någonstans också. Satan vad bra det blev! Som vanligt när vi svänger ihop vad som helst tillsammans!

 

 

David blev tvungen att dra till jobbet och för oss andra blev det glass med jordgubbar och chokladsås (den som stelnar) och film... eller inte för min del, fick nätt och jämt i mig efterätten för bebis fick ont i magen och skrek som en stucken gris... så vi flyttade in till sovrummet för "lugn och ro", kolikmassage och sen fick mitt lillfinger agera napp tills strax efter att filmen var slut och gästerna gått, då kom hon äntligen till ro och kunde sova. Var uppe och ammade nån gång på natten och då gick det bättre med magen så hon somnade om igen... upp vid fem för blöjbyte, mat, promenad och magont igen... pappan kom hem från jobbet och gav lite massage innan sängen. Vi tjejer somnade på soffan lite senare, vaknade för mat och somnade inne hos pappan båda två. Idag är hon en trött tös så jag har fått sova ikapp lite och dagen bjuder mest på lugn och ro över lag hoppas jag. Dags för henne att vakna snart för min ena tutte sprängs snart och det börjar bli dags för en promenad med de fyrbenta igen. Nu har ju solen vågat sig fram igen också :0)

 

 

 


Om

Min profilbild