Skördefest

Försökte komma ihåg vart vi var förra året men det gick sådär...virrade runt lite med bilen och en spontan sväng förde oss till andra sidan Öland och en minimalisk marknad, dock inhandlades där en väldigt söt mössa till Wilma för hon behövde säkert en till mössa tyckte både mamman och pappan. Sen safade vi och begav oss till Borgholm där vi först laddade med glass på bääästa glasstället. Vädret var kanske mer passande för te eller soppa men är man i Borgholm måste man ju passa på. Sen tömde vi plånböckerna i diverse affärer och marknadsstånd och med oss hem fick vi tidigare nämnd mössa, 1 kg kantareller, ostkorvar, knäckebröd, choklad med rosenblad, tranbär och kakaobönor, ett gäng garnystan och bebiströjmönster och säkert något mer som jag har glömt bort.

Idag blev det lugnt till en början här hemma sen åkte jag och Anna till Kalmar för tre tuffa danspass. Iaf sista var riktigt fysiskt tufft. Anna softade mest och kikade på eftersom hon bara är på besök. 

Lilltiger mår bra idag och äter på utan problem :0)












❤Tack förresten till Andreas och Magdalena som lämnade en kasse braiga leksaker till damen ❤

Och ett litet ❤ till Ida och Johan vars son äntligen föddes natten till idag :D



Höst

Kylan har svept in över Oskarshamn, löven faller och lilltiger har fått blåsor i munnen och på fingrarna... Höstblåsor kallas de visst... Så nu är det helt klart höst! Och där har vi anledningen till att stackars lilltiger har vägrat tutten, tror jag det att det inte känns kul alls att snutta när hela gomen är full med blåsor :0(

Igår mådde hon iaf bra och hon kämpade på och åt även om att det gjorde ont. På kvällen plockade jag och bebis upp moster Anna vid tågstationen i Kalmar och så drog vi till dansskolan på Latinofest. Härligt värre :0) och äntligen kan jag ha min kära fransklänning igen (inbillar jag mig). Så nån smärre rumpshock eller två bjöds det säkert på men många av de som var där är härdade sedan länge...






Idag är det skördefest på Öland så dit är vi på väg, hela lilla familjen samt moster Anna och farbror Benny #fulltibilenjavisst

Babysimmet hoppar vi över för andra veckan i rad... Nya tag nästa vecka om blåsorna är borta då... Ska visst gå över på en vecka.

Trevlig lördag på er ❤



Skit och pannkaka

Nej idag mår lilltiger inte särskilt bra. Igår kväll och i natt var det lite febrigt och i dag har hon matvägrat så det har varit en kamp att få i henne någonting alls. 

Till lunch vispade vi ihop lite pannkakor... eller mest jag för min hjälpreda passade på att sova en stund i selen på magen. Pannkakor är faktiskt som allra bäst när man steker till sig själv för då kan man passa på att äta dem vartefter man steker... Frasiga i kanterna och varma goa i övrigt! Mmm smaskens!





Sen när pappan kom hem från jobbet fick vi lite extra hjälp med handling, hundar och middag. Favoriten het köttfärs- och bönröra i tortilliabröd bjöds det på då. Ikväll har bebis äntligen tagit tutten en ordentlig omgång och har nu lite pappamys. 


(Skönt att man får några leenden emellan de jobbiga stunderna också)

Hoppas hoppas att hon blir bättre till imorgon!

Inget bamseplåster idag heller

Vanliga, tråkiga plåster utan vare sig Bamse eller någon annan filur på. Damen är ju alldeles strax fem månader så andra vaccinationen är satt. En spruta i varje ben. Då gick det ändå rätt bra. Gallskrek gjorde hon förvisso men det är ju inte så konstigt. 
Vi började ju såklart med längd och vikt: 63,9 cm och 7250g 
En perfekt liten tigerbebis! Något kort och något tjock precis som tigermamman :0) hihi

Och sen efter lunch framåt halv två somnade hon äntligen så jag fick pyssla en liten stund och dansträna... Det var visst en del saker som behövde övas på insåg jag i söndags. Börjar få till det så än finns det hopp. Skulle gått ut med hundarna igen men bebis vaknade visst upp tokledsen och otröstlig (nej inte ens bröstet!) så gråta sig till sömns ochillskrika så fort man vaknar till är läget just nu. Tigermamman sitter på helspänn och vågar knappt röra sig för då kanske lilltiger vaknar och blir ledsen igen... Väntar in pappan så vi får ett par händer till här hemma.




Utvecklingsfas

Nu är vi väldigt nära fem månader och det händer väldigt mycket just nu. Ja med Wilma alltså, själv får jag inte mycket gjort men jag får försöka ta det för vad det är... Eller vad jag hoppas att det är... En fas. Lilltigers öron tycks ha skaffat förstärkare vars avstängningsknapp har fastnat i på-läget, sova gör vi för visso om nätterna än så länge men vad hände med mammans egentid (passa på med allt medan bebis sover tid) på dagarna? Igår hann jag dansträna lite här hemma iaf, idag har jag lyckats baka bröd med långa jäsningstider ;0) 

Babymassagen gick iaf förträffligt bra så vi tog oss igenom en helkroppare utan protester! 

Imorgon blir det inte sovmorgon för nu är det vaccinationsdags igen. Upp med tuppen imorgon så jag får nog allt gå och sova nu när jag avslutat min brutna kopp te och iaf fått iväg ett litet livsbevis på bloggen. God natt på er ❤









Kalas

Moster som nyss fyllt 50 har vi precis firat i fullt hus. Väldigt god mat och trevligt återseende med några som var ett bra tag sedan sist. Både My och Lucas lyckades springa in i glasdörren, Carro välte ut skumpan och Marie hällde ut colan, barnen var överallt och Wilma var helst hos mamman men ibland hängde hon på andra också (på tok för lite sömn idag)







Nu blir det lite kvällsmys hos mormor med Lucas som följde med. Imorgon bitti drar vi hemåt igen för dans i Kalmar för min del. 

Issingen Bissingen

Tyckte väl att jag kände något på g. Idag plötsligt hade det spruckit upp en liten bissing på lilltiger... nu är det visst inte bara klor man ska akta sig för. Och flygande grötspyor...
 
 
 
 
Dagen har bjudit på ett trevligt besök med sång, rörelse och mammasnack på öppna förskolan sen ännu mera bebis när Jenni och lilla Evy, en månad äldre än Wilma, kom på bus och middag. För Izacs del har dagen varit mindre trevlig, snarare mer skräckinjagande än något annat. Nej inte för lilla Evy utan för att trappuppgången målas om och hundar inte helt lämpligt bör trycka sig längst med väggen de hela fyra våningar som huset består av. Problemet där är att den andra sidan av trappen är fullkomligt livshotande läskig att gå på eftersom man alldeles säkert kan trilla igenom spjälorna och dö om man går där. KUL att bo på 4:e våningen utan hiss nu. KUL att det kommer att pågå i flera dagar eftersom man bestämt sig för att göra i massa olika färger och schabloner. KUL.
 
 

Summe ❤ Wilma




Onsdag


Tänka sig vad Rasmus på luffen är bra på att söva små bebisar, i alla fall små tigerbebisar som heter Wilma.

Började morgonen när David kom hem från nattpasset... Lite frukost och morgonmys i duschen, tyckte att jag var rätt smidig ändå med bebis och allt men så var ju inte fallet. Fick slänga på bebis kläder och knappt mig för då var det dags att protestera mot sömnen som kom svepandes in över ögonen på lilltiger som egentligen skulle få följa med ut. Påpälsad fick hon sova i vaggan medan jag knallade ut med hundarna och pratade med Syster Yster i telefonen, bytte hundar mot bebis och for iväg till Döderhults kyrka för lite babyrytmik... Hade väl ungefär en minut till godo när jag hoppade ur bilen och avslutade samtalet och stressade in för att sedan ta några djupa andetag och ställa ner stresshormonet till noll och låta lugnet infinna sig. En kort amningspaus både hjälpte och stjälpte men det blev supermysigt så fort vi satte oss i ringen och började sjunga med. 

I övrigt har det väl inte hänt så mycket idag. Vi svängde ihop lite potatismos, panerad fisk och sallad till middag... Det var väl det enda som stack ut på dagordningen ;0) 

Lilltösan har fått hemlagad havregrynsgröt (miniportion) på prov idag för att se om det funkar bättre än köpbebisgröt som hon kräks av. Än så länge ser det bra ut så det lutar åt ett till prov imorgon. Hon verkar gilla smaken iaf för hon ville ha mer även om hon tyckte att konsistensen var väldigt konstig... Hon smaskade i sig ett par skedar med god aptit och fick den vanliga menyn till huvudrätten; fyllig färskpressad mjölk direkt ur förpackningen!

En kvällskopp till mamman nu i väntan på att antingen Wilmis vaknar eller John Blund kommer på besök... Eller som det brukar bli, båda på en gång ;0)

Kisse

Ja vi kallar visst inte Wilma för lilltiger för intet... Ni vet när en kisse myser och kramas och trampas med tassarna och inte alls verkar ha koll på att deras klor är på tok för vassa för tunn och klen männskohud? Ja så gör den här randiga kissen också väldigt gärna vid den annars så mysiga amningsstunden.

Första dansdagen var idag och tack vare Benny som följde med och assisterade med lillan under de tre timmarna hängde jag med rätt hyfsat på alla passen :0) sen kostade det pizza, glass och godis men det var det lätt värt! Hehe 
STORT TACK BENNY ❤




Kaka

Lemon Curd kakan står och vilar sig på spisen, Benny spelar dator i väntan på provsmakning, David är på jobbet, Wilma sover i sängen, hundarna på golvet och jag hänger lite på balkongen i väntan på både kakan och lilltös. Börjar bli dags för en promenad men jag vill inte väcka lilltiger. Hon sov nämligen en knapp halvtimme på fm, i vagnen på väg till babysimmet. Sen sov hon förvisso när vi gick hem också och lite därtill men ändå, jag blev själv helt utslagen och sov nog närmre en och en halv timme jag också. Vaknade med dregel på kinden och en snuttande bebis på tutten... Helt väck... Skulle gissa på att den tutten är tom nu!?! Fyra missade meddelanden från Benny som jag sagt kunde komma vid tre (klockan nästan fyra)... Ja nu är han här iaf :0) Lugn och skön lördagkväll får det bli.




Babysimmet gick förresten jättebra idag också och nu var David med. Han gjorde ett försök att dra sig ur när det skulle sjungas men den gick jag inte på ;0) jag sjöng med bredvid istället.

Izac har för övrigt också fått sig ett bad och tillhörande pälsgenomgång och så snart jag återhämtat krafterna ska även Abbe(skit)grisen få sig ett bad. Skönt att inte han också har så där galet mycket päls som Izac.

Muskler?

Nog för att man kanske blir "äldre" när man blir mamma men inte ska man känna sig som åtti-nitti nånting?!? Tror att mina muskler behöver tränas en hel del. Började i förrgår och kan lova att det känns satan i mag- och ryggmuskler. Lätt träning men värre träningsvärk har jag då aldrig känt. Köpte en magisk liten boll igår som jag hoppas ska göra underverk för mina ömma fingrar. Får köra lite lätt nu så kroppen får den styrka den behöver men inte belastas för mycket.

Babyrytmik

Tänkte att jag hade rätt hyfsat med tid i morse men när håret var tvättat infann sig tidsuppfattningen och tillhörande panik. Bebis och jag hoppade i närmsta plagg och svischade ut genom dörren i frisyrer man helst inte pratar om med hundarna hack i häl... Eller egentligen vi hack i häl på dem. En halv trapp ner står målaren och lägger skyddspapp på golvet inför ommålningen och som tur var har självaste målningen inte startat. Visserligen behöver hundarna ändå badas men målarfärg är jag inte jättesugen på att försöka skrubba ur pälsarna. Revade upp en bit av pappen på vägen ner och jag misstänker att vi hinner förstöra mer än så. Fyra våningar upp med två "stora" hundar och bebis och ett par väskor... Önskar att vi kunde låsa in oss ett par dagar tills det är klart!

Hur som helst fick hundarna sig en pinkis innan babyrytmiken drog igång och Anbe och Izac fick hänga utanför så länge. Det får de inte nästa gång för Izac grävde en grop bredvid trädet... Så de får bli kvar hemma då tror jag... Sång, rörelser och lite fika efter blev en trevlig fm trots övrig kaos. En promenad runt kyrkans område och sen hem för att precis hinna undan ösregnet. Huh så skönt och dessutom kom dunderbajsen inte förrän vi kommit hem heller. Kinkig och tuttig em-bebis så nu blir det lugna gatan här hemma.

Imorgon är det dags för öppna förskolan igen men jag tror att vi ska byta till em-gruppen så vi kan ta det lite lugnt hemma på fm och inte stressa med hundar och morgonrutiner. Öppna är ju lite längre tid än babyrytmiken så det passar inte alls bra att gå dit med hundarna.

Väldigt skönt är det iaf att komma iväg på lite sociala aktiviteter. Och lördagarna är ju numera inbokade på babysim vilket gick jättebra sist. 


Min dans drar ju igång nu på söndag också men jag känner mig lite kluven på om jag kanske ska ta bort en av tre kurser. Två timmar kanske räcker? Eller... Nja hmm får väl känna efter på söndag helt enkelt. Då måste dessutom Wilma följa med för David jobbar... Ultimata testet direkt med andra ord. Räknar med att bara titta en hel del denna gång.



Step by Step

Step by Step - en välgörenhetsgala

...var jag, Wilma, Mamma och Lena på i Kalmarsalen igår. Varje liten krona från biljetten går direkt till Step by Step projektet som Lejla Crnkic arbetar med för att hjälpa utsatta barn i Filippinerna. Hon jobbar dels på barnhemmet Parian Drop-in Center och med gatufamiljer i Cebu City. Galan bjöd på en massa dansshower där både barngrupper och de bästa dansarna från min dansskola showade, prisbelönade folkmusikartisterna Emilia Amper och Olle Linder bjöd på härlig sång och musik, Lejla berättade om sitt arbete i Filippinerna och visade bildspel mellan showerna och i pausen bjöds det på mat. Lejla visade även upp ett eget dansstycke som jag och nog många med mig fick både gåshud och tårade ögon av, så magiskt vackert!

Stöd gärna hennes projekt om du råkar ha en krona att undvara, plusgiro: 163 49 77-1
Här kommer pengarna HELA vägen fram till barnen!!!

Besök facebooksidan http://www.facebook.com/stepbystepgalan eller hennes blogg http://www.vagabonds.se för mer information.

Wilma på galan: Bajsade efter en kvart, lockade till sig Lenas fulla uppmärksamhet när hon försökte titta på dansen, satt, stod, lekte, gick, gungade i tigermammans famn, ammade och sov en liten kort stund innan pausen...


remember me

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En fyndig dag

Efter ett par riktigt härliga dagar på Ävrö åkte mormor & morfar hemåt igen och mamma följde med oss hem. Idag åkte vi ( - hundarna) till Västervik där vi började med att fynda barnkläder och saker på den mysiga nytt och bytt butiken Busfrö. Sen var det redan dags för lunch så gourmé pizza fick det bli för att orkade fynda vidare. Mest barnshopping men två par leggins till tigermamman också. Tigermormor kunde inte hålla sig allt för länge från hantverksbutiken utan gick tillbaka och köpte den allra underbaraste ugglefilten jag någonsin kommer se till lilltiger. På HM hände en antagligen välplanerad olycka (det är visst något med Västervik som ger extra kraft i tarmen!?!) så med bebis på ena armen och skötväska på andra lämnade jag David i HM's kassa och ilade iväg till donken för bebissanering.

Sen sög det visst i kaffetarmarna så vi besökte Tant Grön för en stunds njutning på deras underbara bakgård. Fikastunden slutade i dagens bästa fynd när jag på vägen ut fastnade vid reahyllan... Så ett fiiint diskställ för 105kr istället för 695kr och en lika härlig fackbricka för samma pris istället för 350kr. Mallig? Ja lätt!

Jag har visserligen varit väldigt seg idag men är mäkta stolt över dagens inköp. Och filten är sådär galet fin så man vill springa runt på stan och visa den för alla (som inte bryr sig ett skit) och aldrig använda den för att den kan bli förstörd... Fast det skulle ju såklart vara helknasigt att ta ifrån det vackra hantverket sin funktion... Den kommer värma gott framöver!

Nu tänker jag sova, för kvällen har varit lite halvkämpig och äntligen sover lillan, mormor också och mannen har dragit till jobbet.

Natti natt på er


En vanlig dag?

Onsdagen den 4 september, 15:37

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Saras födelsedag! Hurra hurra hurra :D

Började med en liten sovmorgon till 7:47 sååå skönt! Efter diverse morgonrutiner och skogspromenad visade jag upp kärnkraftverket för mormor och morfar som inte varit där... Visserligen bara från parkeringen för ska man in krävs det mycket planering och papper... Sen åkte vi vidare till Stensjöby och picknickade lite bland kossorna, kulturerade oss en smula och njöt av sensommarvärmen. Nu är vi tillbaka i stugan på Ävrö och bara njuter, lapar sol och löser korsord. Funderar på att doppa tårna vid bryggan!?!

https://cdn1.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5228d59eddf2b3550e8230a0.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5228d5a2e087c37aa38248e5.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5228d5b2e087c37aaef8641e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5228d5b29606ee11d586adb4.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4078925/7-3/pic_5228d5b49606ee1fe1af361d.jpg" class="image">


???

Lillan är helskum i rutinerna idag... Har inte bajsat på närmre ett dygn nu mot vanliga flertalet gånger om dagen? Sen sov hon flera timmar nu på tidig kväll vilket hon heller inte brukar. Det var förvisso skönt för jag behövde själv sova en stund efter en lite väl tidig morgon. Hon mår bra så då ska det inte vara något med magen för så länge vi helammar kan hon visst inte bli förstoppad fick jag lära mig sist... Men hon får gärna bajsa nu för lite orolig blir jag ändå när hon inte gör som hon brukar.

Nu längtar vi massor till imorgon för då är det stugan på Ävrö som gäller :0) Mamma, mormor och morfar kommer ner på mysvecka :0) Så himla härligt ska det bli. Ta det lugnt och umgås bara, visa stan lite och så! Blir kanon!


Om

Min profilbild